Overslaan en naar de inhoud gaan

Projectiel uit Tweede Wereldoorlog legt treinverkeer plat

Geplaatst opmaandag 5 maart 2018 - 16:35

In het buitengebied van Leeuwen, een dorp bij Roermond, is maandagmiddag een projectiel uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Bij werkzaamheden werd het voorwerp aan de Elfmorgenweg, vlak langs het spoor, gevonden, meldt de politie. Het gaat vermoedelijk om een granaat.

Gecontroleerd
Het projectiel is door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Uit voorzorg werden de werkzaamheden en het treinverkeer tussen Weert en Roermond uren stilgelegd. Volgens de politie was er geen direct gevaar voor de omgeving.

Snelbussen
Op station Weert waren tientallen reizigers gestrand. Tussen Roermond en Weert werden snelbussen ingezet. Het treinverkeer werd na 19:00 uur weer hervat.

Foto: Patricia Hermens
Foto: Erwin Minkenberg
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen