Overslaan en naar de inhoud gaan

Project WellDone zorgt voor extra horecapersoneel

Geplaatst opdonderdag 20 mei 2021 - 21:23

Met het project WellDone hoopt WerkgeversServicepunt Noord-Limburg het grote tekort aan horecapersoneel op te kunnen lossen.

De horecabranche schreeuwt om personeel. Door de pandemie hebben veel medewerkers in de horeca geen baan meer of ander werk gezocht.

Tekort aan personeel
Door de versoepeling van de coronamaatregelen komt de horeca nu langzaam weer op gang. Maar voor de zomer en de periode dreigt nu een tekort aan personeel. "Ik denk dat gemiddeld gesproken, ook als ik naar mijn collega's kijk, dat we twintig tot dertig procent personeelstekort gaan krijgen zodra we weer volledig open mogen", zegt Hay Wilders van 't Raodhoes in Blerick.

Start project WellDone
Donderdag was de kickoff van het project WellDone in Parkhotel Horst. Dat project hoopt een einde te maken aan het personeelstekort. Binnen WellDone krijgen zij-instromers de kans om het horecavak te leren en aan de slag te gaan bij diverse werkgevers in de regio. Volgens Caroline Tebbens van Leerwerkloket Noord-Limburg hoeven de deelnemers geen diploma te hebben. "Vriendelijkheid en gastvrijheid zijn veel belangrijker. De fijne kneepjes van het vak leren deelnemers in de praktijk. Het Leerwerkloket ondersteunt de ondernemers daarbij door de opleiding te betalen."

Contract
De deelnemers krijgen theorie-informatie en starten nog deze week met hun opleidingstraject. Op basis van tien masterclasses bij de deelnemende bedrijven wordt bepaald wie na vier weken welke werkzaamheden gaat doen, en welk horecabedrijf het beste bij de deelnemer past. Vervolgens draaien de medewerkers twee weken mee in het gekozen bedrijf om daarna een contract te tekenen en volop aan de slag te gaan. Het project biedt baangarantie, flexibele werktijden en een passende vergoeding.

Project WellDone is een initiatief van WerkgeversServicepunt Noord-Limburg. Dat is een samenwerkingsverband van UWV, verschillende Noord-Limburgse gemeenten en de sociale werkplaatsbedrijven INTOS, NLW groep en WAA groep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen