Overslaan en naar de inhoud gaan

Project om 7000 langdurig werklozen aan werk te helpen

Geplaatst opvrijdag 30 maart 2018 - 21:47

De komende tijd worden 7000 langdurig werklozen en bijstandgerechtigden intensief en individueel begeleid naar werk.

Alle Limburgse gemeenten, uitkeringsinstantie UWV, de Limburgs Werkgevers Vereniging (LWV) en de provincie hebben dat afgesproken.

Aanvalsplan
Het project is een uitwerking van het Aanvalsplan Arbeidsmarkt eind oktober 2017 presenteerde. Het heeft tot doel het toenemende tekort aan arbeidskrachten tegen te gaan.

Nood aan de man
Volgens SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen is er nood aan de man op de arbeidsmarkt. "Er zijn ontzettend veel vacatures terwijl er tegelijkertijd heel veel mensen zijn die niet werken. Daarom willen we opnieuw proberen deze 7000 mensen naar duurzaam werk begeleiden", aldus Van Rijnsbergen.

Loopbaanontwikkelcentrum
Een ander initiatief uit het Aanvalsplan Arbeidsmarkt is de oprichting van een
loopbaanontwikkelcentrum. Dat moet na de zomer van start gaan, zeer waarschijnlijk op meerdere plekken in de provincie. Daar kunnen bijvoorbeeld mensen die bang zijn dat hun baan zal verdwijnen terecht voor advies of middelbare scholieren die een vervolgstudie moeten kiezen.

Nu of nooit
Het provinciebestuur doet in een brief ook een oproep aan alle Limburgse gemeenten om bij nieuwe coalities prioriteit nummer 1 te maken van het aan het werk helpen van mensen. "
Dat is bittere noodzaak. Het is nu of nooit", aldus gedeputeerde Van Rijnsbergen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen