Overslaan en naar de inhoud gaan

Project om 7000 langdurig werklozen aan werk te helpen

Geplaatst opvrijdag 30 maart 2018 - 21:47

De komende tijd worden 7000 langdurig werklozen en bijstandgerechtigden intensief en individueel begeleid naar werk.

Alle Limburgse gemeenten, uitkeringsinstantie UWV, de Limburgs Werkgevers Vereniging (LWV) en de provincie hebben dat afgesproken.

Aanvalsplan
Het project is een uitwerking van het Aanvalsplan Arbeidsmarkt eind oktober 2017 presenteerde. Het heeft tot doel het toenemende tekort aan arbeidskrachten tegen te gaan.

Nood aan de man
Volgens SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen is er nood aan de man op de arbeidsmarkt. "Er zijn ontzettend veel vacatures terwijl er tegelijkertijd heel veel mensen zijn die niet werken. Daarom willen we opnieuw proberen deze 7000 mensen naar duurzaam werk begeleiden", aldus Van Rijnsbergen.

Loopbaanontwikkelcentrum
Een ander initiatief uit het Aanvalsplan Arbeidsmarkt is de oprichting van een
loopbaanontwikkelcentrum. Dat moet na de zomer van start gaan, zeer waarschijnlijk op meerdere plekken in de provincie. Daar kunnen bijvoorbeeld mensen die bang zijn dat hun baan zal verdwijnen terecht voor advies of middelbare scholieren die een vervolgstudie moeten kiezen.

Nu of nooit
Het provinciebestuur doet in een brief ook een oproep aan alle Limburgse gemeenten om bij nieuwe coalities prioriteit nummer 1 te maken van het aan het werk helpen van mensen. "
Dat is bittere noodzaak. Het is nu of nooit", aldus gedeputeerde Van Rijnsbergen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen