Overslaan en naar de inhoud gaan

Project arbeidsmigranten Noord-Limburg stopt over 2 jaar

Geplaatst opvrijdag 6 november 2015 - 20:04

De regionale samenwerking Het belang van arbeidsmigranten stopt per 1 januari 2018. Horst aan de Maas, Venray, Peel en Maas, Venlo en Leudal pakken zaken die te maken hebben met de integratie van arbeidsmigranten daarna zelf op.

Volgens burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas is het gezien alle opgedane ervaringen niet nodig alle zaken met betrekking tot arbeidsmigranten regionaal te blijven bespreken.

Ton per jaar
Het project startte in 2011. De gemeenten wilden het negatieve imago van arbeidsmigranten doorbreken en samen helpen met huisvesting, taalonderwijs en integratie van de groep die met name uit Polenafkomstig is. De vijf gemeenten geven samen met andere partners jaarlijks ruim een ton uit aan het project.

Evaluatie
Via het project ondertekenden onder meer zo’n 120 arbeidsmigranten een participatieverklaring en is bijvoorbeeld een website voor tijdelijke huisvesting gerealiseerd. Eind 2017 volgt een evaluatie van het project Het belang van arbeidsmigranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Informatiebeurs arbeidsmigranten Helden succesvol
Merendeel arbeidsmigranten komt helemaal niet uit Polen
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Gennep bijna verlost van Floriade
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen