Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Project arbeidsmigranten Noord-Limburg stopt over 2 jaar

Geplaatst opvrijdag 6 november 2015 - 20:04

De regionale samenwerking Het belang van arbeidsmigranten stopt per 1 januari 2018. Horst aan de Maas, Venray, Peel en Maas, Venlo en Leudal pakken zaken die te maken hebben met de integratie van arbeidsmigranten daarna zelf op.

Volgens burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas is het gezien alle opgedane ervaringen niet nodig alle zaken met betrekking tot arbeidsmigranten regionaal te blijven bespreken.

Ton per jaar
Het project startte in 2011. De gemeenten wilden het negatieve imago van arbeidsmigranten doorbreken en samen helpen met huisvesting, taalonderwijs en integratie van de groep die met name uit Polenafkomstig is. De vijf gemeenten geven samen met andere partners jaarlijks ruim een ton uit aan het project.

Evaluatie
Via het project ondertekenden onder meer zo’n 120 arbeidsmigranten een participatieverklaring en is bijvoorbeeld een website voor tijdelijke huisvesting gerealiseerd. Eind 2017 volgt een evaluatie van het project Het belang van arbeidsmigranten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Informatiebeurs arbeidsmigranten Helden succesvol
Merendeel arbeidsmigranten komt helemaal niet uit Polen
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Gennep bijna verlost van Floriade
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen