Overslaan en naar de inhoud gaan

Progressief blok Sittard-Geleen toch weer aan tafel

Geplaatst opmaandag 23 april 2018 - 17:11

Het progressief blok in de gemeenteraad van Sittard-Geleen is toch bereid om te praten over een coalitie met de lokale partij GOB, CDA en VVD.

Dat hebben de partijen laten weten aan voorman en wethouder Pieter Meekels van GOB. Die partij heeft als grootste het voortouw bij de coalitieonderhandelingen.

Onmogelijk
Het progressief blok bestaat uit GroenLinks, SP, PvdA en de lokale partij DNA. Ze zeggen te gaan voor een andere bestuurscultuur in Sittard-Geleen. Maar tot nu toe lieten de vier partijen weten dat dat met het CDA in hun ogen onmogelijk zou zijn. Daarom gingen ze voor een coalitie zonder het CDA.

Lees ook: Verdeeldheid over coalitie groot in Sittard-Geleen

Brede meerderheid
Het GOB deed een beroep op het progressief blok om toch aan tafel te komen, omdat het gezien de zetelverdeling heel lastig zou worden om dan een coalitie te vormen die op een brede meerderheid kan rekenen. Dat gaat nu dus ook gebeuren.

Een eventuele coalitie van GOB, CDA , Progressief Blok en VVD kan rekenen op 27 van de 37 raadszetels.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen