Overslaan en naar de inhoud gaan

Programma van nieuwe wielerwedstrijd aangepast

Geplaatst opwoensdag 1 maart 2017 - 11:30

Het programma van de wielerwedstrijd 'Hammer Series', dat komend voorjaar voor het eerst in Zuid-Limburg zal plaatsvinden, is aangepast.

Dat heeft de organisatie woensdag laten weten. Zo is de Cauberg uit het parcours geschrapt. In plaats daarvan beklimmen de renners elf keer de Vaalserberg.

Lees ook: Beste wielerploegen naar Limburg voor revolutionaire koers.

Dat gebeurt tijdens de eerste dag van het evenement. Wielrenners moeten dan dus elf keer de berg op, in rondjes van zeven kilometer. Op dag twee volgt de sprintwedstrijd, deelnemers rijden acht rondjes van twaalf kilometer in en rondom Sittard-Geleen.

Hammer Sportzone Limburg
Op de laatste dag is de ploegenachtervolging, ook rond de Sportzone in Sittard. De teams rijden dan drie rondes van bijna vijftien kilometer. De ploeg die als eerste over de streep komt, is de winnaar van het totale evenement dat de naam Hammer Sportzone Limburg heeft gekregen.

Het eerste weekend van juni staan 18 teams aan de start van het evenement. Van de toppers heeft in elk geval Tom Dumoulin al aangegeven mee te willen doen net als twaalf World Tour-ploegen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Hammer Series 2018
Geen Hammer Limburg door Olympische Spelen
Wielerploeg van fietsen beroofd op vooravond Hammer Series
Hammer Series Limburg krijgt mogelijk vervolg
Wielerpark in Sittard-Geleen draagt naam Tom Dumoulin
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen