Overslaan en naar de inhoud gaan

Programma van nieuwe wielerwedstrijd aangepast

Geplaatst opwoensdag 1 maart 2017 - 11:30

Het programma van de wielerwedstrijd 'Hammer Series', dat komend voorjaar voor het eerst in Zuid-Limburg zal plaatsvinden, is aangepast.

Dat heeft de organisatie woensdag laten weten. Zo is de Cauberg uit het parcours geschrapt. In plaats daarvan beklimmen de renners elf keer de Vaalserberg.

Lees ook: Beste wielerploegen naar Limburg voor revolutionaire koers.

Dat gebeurt tijdens de eerste dag van het evenement. Wielrenners moeten dan dus elf keer de berg op, in rondjes van zeven kilometer. Op dag twee volgt de sprintwedstrijd, deelnemers rijden acht rondjes van twaalf kilometer in en rondom Sittard-Geleen.

Hammer Sportzone Limburg
Op de laatste dag is de ploegenachtervolging, ook rond de Sportzone in Sittard. De teams rijden dan drie rondes van bijna vijftien kilometer. De ploeg die als eerste over de streep komt, is de winnaar van het totale evenement dat de naam Hammer Sportzone Limburg heeft gekregen.

Het eerste weekend van juni staan 18 teams aan de start van het evenement. Van de toppers heeft in elk geval Tom Dumoulin al aangegeven mee te willen doen net als twaalf World Tour-ploegen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Wielerploeg van fietsen beroofd op vooravond Hammer Series
Hammer Series Limburg krijgt mogelijk vervolg
Wielerpark in Sittard-Geleen draagt naam Tom Dumoulin
Hammer Series: ook helemaal nieuw voor de renners zelf
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen