Overslaan en naar de inhoud gaan

'Profileringsdrang nu geen issue voor Verstappen in Bakoe'

Geplaatst opvrijdag 26 april 2019 - 5:58

Dit weekend mogen Max Verstappen en zijn collega's voor het eerst dit seizoen hun kunsten op een volledig stratencircuit vertonen. "De muur is in Bakoe altijd dichtbij", zegt F1-analist Xavier Maassen.

Dat ieder foutje op het circuit in Azerbeidzjan hoogstwaarschijnlijk in een crash uitmondt, weet Verstappen maar al te goed. Maassen verwacht echter dat het debacle van de vorige editie, toen Verstappen in botsing kwam met toenmalig teamgenoot Ricciardo, hem nu bespaard blijft.

Ego-gevecht
De beide Red Bull-coureurs waren in 2018 de hele race met elkaar aan het duelleren, totdat een inhaalactie van de Australiër eindigde in de achterkant van de bolide van de vroeg remmende Limburger. Beide rijders vielen daardoor uit. "Dat was echt een ego-gevecht", aldus Maassen. "Max wilde zich toen als eerste rijder profileren. Tegenwoordig is hij duidelijk de nummer één binnen Red Bull, met Gasly als tweede rijder."

Lees ook: Max Verstappen valt uit na botsing met teamgenoot Ricciardo+

'Race om voor thuis te blijven'
De crash was het klapstuk van de race in 2018, op een circuit waar altijd het nodige gebeurt. "Het is een aparte baan, met een heel lang recht stuk en veel plekken waar je kunt 'slipstreamen'. Er is altijd actie en spektakel in Bakoe", zegt Maassen, die wel weet wat hij zondagmiddag doet. "Het is bij voorbaat echt een race om voor thuis te blijven."

Eerste ronden
De race heeft volgens Maassen mede daardoor een onvoorspelbaar karakter. Vorig jaar strandden verschillende coureurs bij aanrijdingen in de openingsfase. "Op een stratencircuit moet je eigenlijk in de eerste ronden je plekken winnen, en dus van begin af aan scherp zijn. Max moet niet slachtoffer worden, maar zelf zijn kansen pakken."

Lees ook: Verstappen verwacht nog niet veel van motor

Betrouwbaarheid
Verstappen gaat met een bolide met een verbeterde motor de baan op, maar Maassen verwacht niet dat die update tot een snellere Red Bull leidt. "De motor is nu vooral betrouwbaarder en heeft niet zozeer een hogere topsnelheid. Maar het kan gek lopen in Azerbeidzjan, dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien." Maassen zet in op een podiumplek voor Verstappen. "Laten we eens gek doen: Bottas wordt derde, Max tweede, en Leclerc wint."

De race start zondag om 14:10 uur en is rechtstreeks te volgen via L1 Radio en een liveblog op 1Limburg.nl.

Lees ook: Nieuwe bolide voor Xavier Maassen: 'Alleen voor de winst'

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen