Overslaan en naar de inhoud gaan

Profiel: Wie is de nieuwe Fortuna-trainer René Eijer

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 10:44

Fortuna Sittard heeft in René Eijer een nieuwe trainer heeft gevonden voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie.

De oud-voetballer van Sparta, VVV-Venlo en Vitesse heeft donderdag zijn handtekening gezet. Maar wie is de nieuwe trainer naast assistent Kevin Hofland eigenlijk?

Lees ook: Fortuna Sittard heeft staf rond: René Eijer nieuwe hoofdcoach

Abrupt einde
René Eijer is in 1963 geboren in Den Helder en maakte in 1982 zijn debuut als profspeler bij Sparta. Vervolgens kwam hij uit voor VVV-Venlo en uiteindelijk speelde hij bij Vitesse. Maar aan zijn carrière kwam plotseling een einde. Na elf jaar als profvoetballer moest hij in 1993 noodgedwongen stoppen. Bij Eijer werd MS geconstateerd.

Trainersvak
Omdat hij niet meer op het veld kon staan als speler, stortte Eijer zich op het trainersvak. Hij behaalde zijn trainerslicentie en ging bij verschillende clubs aan de slag. Zo heeft hij onder meer ook de jeugd (A1) bij Fortuna Sittard en het vrouwenelftal van Roda JC onder zijn hoede gehad.

Waarom?
Op dit moment is Eijer hoofdtrainer bij BSV Limburgia in de tweede klasse. Hoewel hij nog niet aan het roer heeft gestaan van een team in de Eredivisie, is hij de beoogd opvolger van Claudio Braga. Waarom?

Werken aan diploma
Het antwoord is Kevin Hofland. De twee kennen elkaar goed en Hofland ziet in Eijer een mentor. En die heeft hij ook nodig, want Hofland beschikt zelf nog niet over de papieren om als coach in het betaald voetbal aan de slag te gaan. Daarom zal hij als assistent onder de nieuwe coach gaan werken aan zijn diploma. En door zijn aandoening kan Eijer niet als veldtrainer volle bak aan de slag met de spelers, dus de rol van zijn assistent is een belangrijke.

Lees ook: Geniet hier na van de huldiging van Fortuna Sittard

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen