Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Profiel: Wie is de nieuwe Fortuna-trainer René Eijer

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 10:44

Fortuna Sittard heeft in René Eijer een nieuwe trainer heeft gevonden voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie.

De oud-voetballer van Sparta, VVV-Venlo en Vitesse heeft donderdag zijn handtekening gezet. Maar wie is de nieuwe trainer naast assistent Kevin Hofland eigenlijk?

Lees ook: Fortuna Sittard heeft staf rond: René Eijer nieuwe hoofdcoach

Abrupt einde
René Eijer is in 1963 geboren in Den Helder en maakte in 1982 zijn debuut als profspeler bij Sparta. Vervolgens kwam hij uit voor VVV-Venlo en uiteindelijk speelde hij bij Vitesse. Maar aan zijn carrière kwam plotseling een einde. Na elf jaar als profvoetballer moest hij in 1993 noodgedwongen stoppen. Bij Eijer werd MS geconstateerd.

Trainersvak
Omdat hij niet meer op het veld kon staan als speler, stortte Eijer zich op het trainersvak. Hij behaalde zijn trainerslicentie en ging bij verschillende clubs aan de slag. Zo heeft hij onder meer ook de jeugd (A1) bij Fortuna Sittard en het vrouwenelftal van Roda JC onder zijn hoede gehad.

Waarom?
Op dit moment is Eijer hoofdtrainer bij BSV Limburgia in de tweede klasse. Hoewel hij nog niet aan het roer heeft gestaan van een team in de Eredivisie, is hij de beoogd opvolger van Claudio Braga. Waarom?

Werken aan diploma
Het antwoord is Kevin Hofland. De twee kennen elkaar goed en Hofland ziet in Eijer een mentor. En die heeft hij ook nodig, want Hofland beschikt zelf nog niet over de papieren om als coach in het betaald voetbal aan de slag te gaan. Daarom zal hij als assistent onder de nieuwe coach gaan werken aan zijn diploma. En door zijn aandoening kan Eijer niet als veldtrainer volle bak aan de slag met de spelers, dus de rol van zijn assistent is een belangrijke.

Lees ook: Geniet hier na van de huldiging van Fortuna Sittard

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen