Overslaan en naar de inhoud gaan

Profclubs vragen deeltijd-WW aan

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 16:28

Spelers, staf en medewerkers van de Limburgse profclubs zitten voorlopig thuis. Daarom vragen alvast alle Limburgse clubs, werktijdverkorting voor hun personeel aan.

Vanwege de coronamaatregelen zitten voetbalorganisaties immers met een probleem.

Geen training
Spelers, staf en kantoorpersoneel hebben voorlopig geen werk meer nu de selecties niet meer trainen. Daarom wordt er door de clubleiding werktijdverkorting en een tijdelijke WW-uitkering aangevraagd.

Competitie
Grote vraag is natuurlijk: wat gaat er met de competitie gebeuren. Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo werkt zelf ook thuis. "Het is allemaal heel moeilijk te voorspellen. Gaat het EK wel door? Als het EK niet doorgaat, hebben we misschien meer tijd om de competitie af te ronden." Maar ook dat heeft een nadeel. "30 juni lopen alle contracten met spelers officieel af. Dus dan moet de competitie voorbij zijn."

Procedure
VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade hebben de procedure van arbeidstijdverkorting al in gang gezet. En ook Fortuna Sittard en MVV Maastricht ontkomen niet aan deze maatregel. De voetbalclubs moeten eerst een vergunning aanvragen bij het UWV voor de werktijdverkorting. Daarna kunnen de spelers en trainers een tijdelijke WW-uitkering aanvragen voor niet-gewerkte uren. De spelers krijgen hun volledige loon doorbetaald, de werkgever krijgt ter compensatie een vergoeding.

Sportief

Sportief gezien liggen alle voetbalactiviteiten zeker tot 6 april stil bij alle clubs. Wel hebben alle spelers een eigen programma ontvangen om in de tijd dat ze thuis zijn, wel de conditie toch enigszins op peil te houden.

Lees hier alles over het coronavirus

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen