Overslaan en naar de inhoud gaan

Profclubs vragen deeltijd-WW aan

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 16:28

Spelers, staf en medewerkers van de Limburgse profclubs zitten voorlopig thuis. Daarom vragen alvast alle Limburgse clubs, werktijdverkorting voor hun personeel aan.

Vanwege de coronamaatregelen zitten voetbalorganisaties immers met een probleem.

Geen training
Spelers, staf en kantoorpersoneel hebben voorlopig geen werk meer nu de selecties niet meer trainen. Daarom wordt er door de clubleiding werktijdverkorting en een tijdelijke WW-uitkering aangevraagd.

Competitie
Grote vraag is natuurlijk: wat gaat er met de competitie gebeuren. Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo werkt zelf ook thuis. "Het is allemaal heel moeilijk te voorspellen. Gaat het EK wel door? Als het EK niet doorgaat, hebben we misschien meer tijd om de competitie af te ronden." Maar ook dat heeft een nadeel. "30 juni lopen alle contracten met spelers officieel af. Dus dan moet de competitie voorbij zijn."

Procedure
VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade hebben de procedure van arbeidstijdverkorting al in gang gezet. En ook Fortuna Sittard en MVV Maastricht ontkomen niet aan deze maatregel. De voetbalclubs moeten eerst een vergunning aanvragen bij het UWV voor de werktijdverkorting. Daarna kunnen de spelers en trainers een tijdelijke WW-uitkering aanvragen voor niet-gewerkte uren. De spelers krijgen hun volledige loon doorbetaald, de werkgever krijgt ter compensatie een vergoeding.

Sportief

Sportief gezien liggen alle voetbalactiviteiten zeker tot 6 april stil bij alle clubs. Wel hebben alle spelers een eigen programma ontvangen om in de tijd dat ze thuis zijn, wel de conditie toch enigszins op peil te houden.

Lees hier alles over het coronavirus

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen