Overslaan en naar de inhoud gaan

Profclubs vragen deeltijd-WW aan

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 16:28

Spelers, staf en medewerkers van de Limburgse profclubs zitten voorlopig thuis. Daarom vragen alvast alle Limburgse clubs, werktijdverkorting voor hun personeel aan.

Vanwege de coronamaatregelen zitten voetbalorganisaties immers met een probleem.

Geen training
Spelers, staf en kantoorpersoneel hebben voorlopig geen werk meer nu de selecties niet meer trainen. Daarom wordt er door de clubleiding werktijdverkorting en een tijdelijke WW-uitkering aangevraagd.

Competitie
Grote vraag is natuurlijk: wat gaat er met de competitie gebeuren. Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo werkt zelf ook thuis. "Het is allemaal heel moeilijk te voorspellen. Gaat het EK wel door? Als het EK niet doorgaat, hebben we misschien meer tijd om de competitie af te ronden." Maar ook dat heeft een nadeel. "30 juni lopen alle contracten met spelers officieel af. Dus dan moet de competitie voorbij zijn."

Procedure
VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade hebben de procedure van arbeidstijdverkorting al in gang gezet. En ook Fortuna Sittard en MVV Maastricht ontkomen niet aan deze maatregel. De voetbalclubs moeten eerst een vergunning aanvragen bij het UWV voor de werktijdverkorting. Daarna kunnen de spelers en trainers een tijdelijke WW-uitkering aanvragen voor niet-gewerkte uren. De spelers krijgen hun volledige loon doorbetaald, de werkgever krijgt ter compensatie een vergoeding.

Sportief

Sportief gezien liggen alle voetbalactiviteiten zeker tot 6 april stil bij alle clubs. Wel hebben alle spelers een eigen programma ontvangen om in de tijd dat ze thuis zijn, wel de conditie toch enigszins op peil te houden.

Lees hier alles over het coronavirus

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen