Overslaan en naar de inhoud gaan

Profclubs vragen deeltijd-WW aan

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 16:28

Spelers, staf en medewerkers van de Limburgse profclubs zitten voorlopig thuis. Daarom vragen alvast alle Limburgse clubs, werktijdverkorting voor hun personeel aan.

Vanwege de coronamaatregelen zitten voetbalorganisaties immers met een probleem.

Geen training
Spelers, staf en kantoorpersoneel hebben voorlopig geen werk meer nu de selecties niet meer trainen. Daarom wordt er door de clubleiding werktijdverkorting en een tijdelijke WW-uitkering aangevraagd.

Competitie
Grote vraag is natuurlijk: wat gaat er met de competitie gebeuren. Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo werkt zelf ook thuis. "Het is allemaal heel moeilijk te voorspellen. Gaat het EK wel door? Als het EK niet doorgaat, hebben we misschien meer tijd om de competitie af te ronden." Maar ook dat heeft een nadeel. "30 juni lopen alle contracten met spelers officieel af. Dus dan moet de competitie voorbij zijn."

Procedure
VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade hebben de procedure van arbeidstijdverkorting al in gang gezet. En ook Fortuna Sittard en MVV Maastricht ontkomen niet aan deze maatregel. De voetbalclubs moeten eerst een vergunning aanvragen bij het UWV voor de werktijdverkorting. Daarna kunnen de spelers en trainers een tijdelijke WW-uitkering aanvragen voor niet-gewerkte uren. De spelers krijgen hun volledige loon doorbetaald, de werkgever krijgt ter compensatie een vergoeding.

Sportief

Sportief gezien liggen alle voetbalactiviteiten zeker tot 6 april stil bij alle clubs. Wel hebben alle spelers een eigen programma ontvangen om in de tijd dat ze thuis zijn, wel de conditie toch enigszins op peil te houden.

Lees hier alles over het coronavirus

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen