Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef thuishulp Venlo mislukt

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 6:26

Venlo ziet af van haar plannen voor een algemene voorziening voor hulp bij het huishouden.

Volgens de gemeente is het oprichten van zo'n voorziening waar iedereen gebruik van kan maken, ongeacht of er sprake is van beperkingen, financieel onhaalbaar. Venlo zou wel de kosten dragen, maar de opbrengsten van zo’n voorziening zouden vooral naar het Rijk gaan.

Stopgezet
Ook een proef met door de gemeente aangestuurde wijkteams is financieel geen succes. Deze is om die reden per 1 januari van dit jaar stopgezet. De proef liep in Venlo-Noord en Tegelen-Steyl waar instellingen die hulp bij het huishouden aanbieden (zoals T-Zorg, Proteion Thuis en Helpende Hand) samenwerkten in één wijkteam. De gemeente zorgde voor de planning en coördinatie.

Resultaat
Venlo hoopte met deze werkwijze ervoor te zorgen dat instellingen geen financiële prikkel meer hadden om maar zo veel mogelijk uren te maken. Hulp in het huishouden zou daardoor efficiënter en goedkoper worden. Het tegendeel bleek waar: Venlo was tonnen extra kwijt vanwege de planning en bovendien liep het aantal uren niet terug.

Bijdrage
Venlo gaat nu werken met een model waarbij aanbieders per vier weken een bijdrage per cliënt krijgen. Voor dat geld moeten cliënten over een schoon en leefbaar huis beschikken. Hoeveel uur hulp ze daarvoor krijgen, is aan de aanbieder die hierover afspraken maakt met de cliënt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wijkverpleegkundigen tot over oren in het werk
thuiszorg stockfoto (19 mrt 2020)
Verpleegkundigen de wijk in om corona op te sporen
Miljoenentekort Venlo nog groter, belasting mogelijk verhoogd
Patiëntendossier van Limburgse ziekenhuizen snel online
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen