Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef provinciale burgertop loopt maanden vertraging op

Geplaatst opdinsdag 28 november 2017 - 14:29

De proef met een provinciale burgertop heeft drie maanden vertraging opgelopen. Een plan van aanpak wordt nu in februari 2018 gepresenteerd in plaats van rond deze tijd.

Dat komt omdat het langer heeft geduurd voordat de ambtelijke ondersteuning geregeld was.

Geen ruimte
Aanvankelijk zou de Statengriffie de werkgroep van vier Statenleden begeleiden. Maar in de praktijk bleek er geen ruimte om dat 'even' erbij te doen. Daarop moest elders in de organisatie ondersteuning worden gezocht.

Niet realistisch
Die ondersteuning is ook gevonden en van start gegaan. Maar daardoor is het niet realistisch om in november al een plan van aanpak te kunnen afleveren, schrijft voorzitter Aleida Berghorst van de werkgroep Provinciale Burgertop aan een Statencommissie.

Geen onwelwillendheid
PvdA-Statenlid Berghorst zegt in een toelichting dat er absoluut geen sprake is geweest van onwelwillendheid vanuit de ambtelijke organisatie, maar van reële problemen. Berghorst is de initiatiefnemer voor de burgertop. Daarbij gaan willekeurige Limburgers met elkaar in gesprek om te komen tot nieuwe concrete beleidsvoorstellen voor de provinciale politiek.

Volgens Berghorst is er onder burgers steeds meer behoefte aan directe democratie en is een burgertop daar een voorbeeld van.

De verwachting is dat de provinciale burgertop in het najaar van 2018 plaatsvindt.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen