Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef provinciale burgertop loopt maanden vertraging op

Geplaatst opdinsdag 28 november 2017 - 14:29

De proef met een provinciale burgertop heeft drie maanden vertraging opgelopen. Een plan van aanpak wordt nu in februari 2018 gepresenteerd in plaats van rond deze tijd.

Dat komt omdat het langer heeft geduurd voordat de ambtelijke ondersteuning geregeld was.

Geen ruimte
Aanvankelijk zou de Statengriffie de werkgroep van vier Statenleden begeleiden. Maar in de praktijk bleek er geen ruimte om dat 'even' erbij te doen. Daarop moest elders in de organisatie ondersteuning worden gezocht.

Niet realistisch
Die ondersteuning is ook gevonden en van start gegaan. Maar daardoor is het niet realistisch om in november al een plan van aanpak te kunnen afleveren, schrijft voorzitter Aleida Berghorst van de werkgroep Provinciale Burgertop aan een Statencommissie.

Geen onwelwillendheid
PvdA-Statenlid Berghorst zegt in een toelichting dat er absoluut geen sprake is geweest van onwelwillendheid vanuit de ambtelijke organisatie, maar van reële problemen. Berghorst is de initiatiefnemer voor de burgertop. Daarbij gaan willekeurige Limburgers met elkaar in gesprek om te komen tot nieuwe concrete beleidsvoorstellen voor de provinciale politiek.

Volgens Berghorst is er onder burgers steeds meer behoefte aan directe democratie en is een burgertop daar een voorbeeld van.

De verwachting is dat de provinciale burgertop in het najaar van 2018 plaatsvindt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen