Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef met zelfrijdende auto's 'revolutie voor mobiliteit'

Geplaatst opzaterdag 23 september 2017 - 12:30

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts wil een proef met zelfrijdende auto's doen op de recreatieve route voor fietsers en wandelaars tussen Nuth en Kerkrade.

Deze zogeheten Leisure Lane is momenteel in aanleg.

Verbinding
Geurts verwacht dat de proef over twee tot drie jaar kan plaatsvinden op een afgescheiden gedeelte van de route. De route van bijna 25 kilometer is daar ook geschikt voor, omdat die 4,5 meter breed is. Ze verbindt de groene gebieden en attracties in de regio Parkstad met elkaar.

Lees ook: Pleidooi voor Limburgse proef met zelfrijdende auto's

'Revolutie'
Gedeputeerde Geurts verwacht dat zelfrijdende auto's in de toekomst steeds belangrijker worden. "Ze kunnen voor een revolutie zorgen op het gebied van mobiliteit", aldus Geurts.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen