Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef met zelfrijdende auto's 'revolutie voor mobiliteit'

Geplaatst opzaterdag 23 september 2017 - 12:30

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts wil een proef met zelfrijdende auto's doen op de recreatieve route voor fietsers en wandelaars tussen Nuth en Kerkrade.

Deze zogeheten Leisure Lane is momenteel in aanleg.

Verbinding
Geurts verwacht dat de proef over twee tot drie jaar kan plaatsvinden op een afgescheiden gedeelte van de route. De route van bijna 25 kilometer is daar ook geschikt voor, omdat die 4,5 meter breed is. Ze verbindt de groene gebieden en attracties in de regio Parkstad met elkaar.

Lees ook: Pleidooi voor Limburgse proef met zelfrijdende auto's

'Revolutie'
Gedeputeerde Geurts verwacht dat zelfrijdende auto's in de toekomst steeds belangrijker worden. "Ze kunnen voor een revolutie zorgen op het gebied van mobiliteit", aldus Geurts.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen