Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef met 'vrije' gevangenen opgeschort vanwege coronacrisis

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 20:28

De Roermondse gevangenis moet een proef met een Beperkt Beveiligde Afdeling (BBA) voor onbepaalde tijd uitstellen vanwege de coronacrisis. In deze BBA komen in de toekomst gevangenen die het laatste deel van hun straf uitzitten.

Roermond zou in april beginnen met de pilot. Er is ruimte voor maximaal 24 gevangenen.

Een been buiten
De mensen die in het BBA-traject stappen, worden in Te Roer geplaatst. Dat is een gebouw op het terrein en binnen het hekwerk van de Roermondse gevangenis. Een gevangene kan alleen naar Ter Roer als hij in aanmerking komt voor re-integratieverlof en het verrichten van arbeid buiten de muren.

Succesvol re-integreren
Via dat werk moeten gedetineerden succesvol re-integreren in de samenleving. De overheid hoopt dat ze zo sneller kans maken op een betaalde baan en vaste werkgever na hun gevangenschap. BBA-gevangenen werken buiten de gevangenis, maar mogen ook sporten, boodschappen doen en bezoek ontvangen buiten de bajes.

Het BBA-traject is onderdeel van een nieuwe wet, die volgend jaar van kracht wordt. Daarmee gaat het huidige verlofsysteem op de schop.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen