Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef met snel internet in buitengebied Heuvelland

Geplaatst opwoensdag 1 november 2017 - 5:50

Binnenkort start een proef met draadloos snel internet in het buitengebied van het Heuvelland. Middels een antenne-installatie van minstens 20 meter hoog, wordt een internetsignaal verspreid voor 50 aansluitingen.

De proef wordt uitgevoerd door het bedrijf Greenet uit Baarn.

Oplossing
Ze moet duidelijk maken of een draadloze verbinding een oplossing kan zijn voor de inwoners en bedrijven in het buitengebied van het Heuvelland.

500 huishoudens
Momenteel beschikken een kleine 500 huishoudens in het buitengebied van Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals niet over snel internet.

Glasvezel is daar geen oplossing voor omdat het om te weinig aansluitingen gaat en vanwege het heuvellandschap.

Alternatief
Het aanleggen ervan wordt daardoor zeer kostbaar en dus lastig haalbaar. Vandaar dat nu wordt onderzocht of een draadloze verbinding een goed alternatief is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen