Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef met parkeren in Sittard-Geleen mislukt

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 15:17

De pilot met goedkoper parkeren in de centra van Sittard en Geleen is mislukt.

Het heeft niet meer bezoekers naar de steden getrokken en de mensen die naar Sittard-Geleen gingen zijn niet langer gebleven. Bij de aantrekkingskracht van een stad speelt niet alleen parkeren een rol, maar ook het winkelaanbod en activiteiten.

Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd.

Tarieven omhoog
Wethouder Noël Lebens wil daarom een nieuw parkeerbeleid invoeren. De tarieven gaan op verschillende plekken weer omhoog. Het maximale dagtarief blijft vijf euro. In het centrum van Geleen is de eerste twee uur parkeren gratis, in een parkeergarage in Sittard is het tweede uur parkeren gratis.

De parkeerautomaten worden aangepast zodat automobilisten op verschillende manieren kunnen afrekenen; met muntgeld, met een pas of met een smartphone.

Parkeervergunning
Niet alleen bezoekers van de stad gaan op sommige plekken meer betalen, ook inwoners met een parkeervergunning moeten de beurs trekken. Daar waar een vergunning nog gratis was, gaat deze 75 euro per jaar kosten, een vergunning van 60 euro per jaar gaat dubbel zoveel kosten.

Miljoen euro extra
Het nieuwe beleid moet een miljoen euro opleveren, waarmee de gemeente quitte speelt. In het coalitieakkoord staat opgenomen dat er een miljoen extra opgehaald zou moeten worden, maar in het nieuwe voorstel zijn die opbrengsten geschrapt.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de nieuwe plannen, worden de nieuwe tarieven per 1 september ingevoerd.

Lees ook:
- ‘Ondernemers Geleen betalen mee aan gratis parkeren’
- Nauwelijks effect goedkoop parkeren Sittard-Geleen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wijkplatform Geleen-Noord roept op tot sabotage enquête
10,5 miljoen euro voor 'Altstadt' Sittard
Sittard-Geleen: miljoen extra parkeergeld onrealistisch
Parkeergeldtekort Sittard-Geleen valt mee
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen