Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef met Nederlandse OV-chipkaart in grensstreek

Geplaatst opwoensdag 7 december 2016 - 15:24

De Duitse busmaatschappij West Verkehr wil in 2018 mogelijk maken dat in de regio Heinsberg gereisd kan worden met de Nederlandse OV-chipkaart.

Het gaat volgens een woordvoerder om een proef om te bekijken of integratie van de Nederlandse OV-chipkaart in het Duitse OV-systeem mogelijk is.

Nieuw systeem
In het Duitse openbaar vervoer wordt gewerkt aan invoering van een soortgelijk systeem als de Nederlandse OV-chipkaart. Bekeken wordt of die ook meteen de Nederlandse kaarten kan uitlezen.

Over grens
West Verkehr herstelt maandag de snelbusverbinding SB3 tussen Geilenkirchen en Sittard. Tien jaar geleden werd die grensoverschrijdende verbinding opgeheven, omdat die niet goed liep. Gedacht wordt dat er inmiddels meer grensoverschrijdende vervoerswensen zijn, omdat er bijvoorbeeld meer over de grens wordt gewerkt en gewinkeld.

Reizigers
Ook biedt de lijn Duitse reizigers een verbinding met het treinstation in Sittard, waar verder gereisd kan worden richting de Randstad. Andersom kunnen Limburgse reizigers op het station van Geilenkirchen tweemaal per uur de trein pakken naar iedere grote stad in het Rurhgebied.

Buslijn 364
Arriva
start maandag met een andere grensoverschrijdende buslijn, de 364 tussen het Roermond en Heinsberg. Op deze beide grensoverschrijdende buslijnen kan in de loop van volgend jaar al met de Nederlandse OV-chipkaart worden gereisd. In 2018 moet de proef plaatsvinden op overige lijnen in de Kreis Heinsberg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zonder cash met de bus de grens over
'NS sluit poortjes op station Sittard'
Sittard zoekt zelf alternatief voor passagepas station
Duo na ongeluk opgepakt wegens drugsbezit
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen