Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef met Nederlandse OV-chipkaart in grensstreek

Geplaatst opwoensdag 7 december 2016 - 15:24
Foto: Flickr/Franklin Heijnen/CC BY-SA 2.0

De Duitse busmaatschappij West Verkehr wil in 2018 mogelijk maken dat in de regio Heinsberg gereisd kan worden met de Nederlandse OV-chipkaart.

Het gaat volgens een woordvoerder om een proef om te bekijken of integratie van de Nederlandse OV-chipkaart in het Duitse OV-systeem mogelijk is.

Nieuw systeem
In het Duitse openbaar vervoer wordt gewerkt aan invoering van een soortgelijk systeem als de Nederlandse OV-chipkaart. Bekeken wordt of die ook meteen de Nederlandse kaarten kan uitlezen.

Over grens
West Verkehr herstelt maandag de snelbusverbinding SB3 tussen Geilenkirchen en Sittard. Tien jaar geleden werd die grensoverschrijdende verbinding opgeheven, omdat die niet goed liep. Gedacht wordt dat er inmiddels meer grensoverschrijdende vervoerswensen zijn, omdat er bijvoorbeeld meer over de grens wordt gewerkt en gewinkeld.

Reizigers
Ook biedt de lijn Duitse reizigers een verbinding met het treinstation in Sittard, waar verder gereisd kan worden richting de Randstad. Andersom kunnen Limburgse reizigers op het station van Geilenkirchen tweemaal per uur de trein pakken naar iedere grote stad in het Rurhgebied.

Buslijn 364
Arriva
start maandag met een andere grensoverschrijdende buslijn, de 364 tussen het Roermond en Heinsberg. Op deze beide grensoverschrijdende buslijnen kan in de loop van volgend jaar al met de Nederlandse OV-chipkaart worden gereisd. In 2018 moet de proef plaatsvinden op overige lijnen in de Kreis Heinsberg.

Deel dit bericht via

Black Friday - laat jij je verleiden door de spectaculaire koopjes?

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

'NS sluit poortjes op station Sittard'
Sittard zoekt zelf alternatief voor passagepas station
Duo na ongeluk opgepakt wegens drugsbezit
Jongen (16) steelt bussen en rijdt er 's nachts mee rond

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV