Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef met meer koopzondagen in Sittard

Geplaatst opzondag 22 juli 2018 - 14:09

De gemeente Sittard-Geleen gaat samen met Centrummanagement Sittard een proef doen met de verruiming van de koopzondagen.

Nu mogen de winkels alleen op de laatste zondag van de maand open, met uitzondering van december en tijdens Sint Rosa.

Weinig bezwaar
Sittard loopt daarmee uit de pas met de meeste steden, blijkt uit cijfers van Detailhandel Nederland. In bijna 70 procent van de gemeenten zijn de zondagen al vrijgelaten. Centrummanagement Sittard heeft een enquête gehouden onder de winkeliers van de binnenstad. Daaruit blijkt dat 68 procent van de respondenten geen bezwaar heeft tegen het vrijlaten van de zondag-openstelling. Maar daar staat tegenover dat slechts 22 procent van de winkeliers zegt ook daadwerkelijk álle zondagen open te gaan.

Lees ook: Je kunt steeds vaker op zondag winkelen in Limburg

Inzetten op toerisme
Bestuurslid Rino Vincken van Centrum Management Sittard, zegt dat in andere Limburgse steden ook niet álle winkels op zijn op zondagen. Volgens hem heeft Sittard de koopzondagen nodig. "Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in het opknappen van monumenten en het aanzien van de binnenstad. Dan moet je ook meer op toerisme inzetten. Zondag is de uitgelezen dag voor dagjesmensen om de stad te bezoeken en als de winkels open zijn is dat extra aantrekkelijk."

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen