Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Proef met meer koopzondagen in Sittard

Geplaatst opzondag 22 juli 2018 - 14:09

De gemeente Sittard-Geleen gaat samen met Centrummanagement Sittard een proef doen met de verruiming van de koopzondagen.

Nu mogen de winkels alleen op de laatste zondag van de maand open, met uitzondering van december en tijdens Sint Rosa.

Weinig bezwaar
Sittard loopt daarmee uit de pas met de meeste steden, blijkt uit cijfers van Detailhandel Nederland. In bijna 70 procent van de gemeenten zijn de zondagen al vrijgelaten. Centrummanagement Sittard heeft een enquête gehouden onder de winkeliers van de binnenstad. Daaruit blijkt dat 68 procent van de respondenten geen bezwaar heeft tegen het vrijlaten van de zondag-openstelling. Maar daar staat tegenover dat slechts 22 procent van de winkeliers zegt ook daadwerkelijk álle zondagen open te gaan.

Lees ook: Je kunt steeds vaker op zondag winkelen in Limburg

Inzetten op toerisme
Bestuurslid Rino Vincken van Centrum Management Sittard, zegt dat in andere Limburgse steden ook niet álle winkels op zijn op zondagen. Volgens hem heeft Sittard de koopzondagen nodig. "Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in het opknappen van monumenten en het aanzien van de binnenstad. Dan moet je ook meer op toerisme inzetten. Zondag is de uitgelezen dag voor dagjesmensen om de stad te bezoeken en als de winkels open zijn is dat extra aantrekkelijk."

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen