Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef met lage grondprijs in Venray mislukt

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 17:55

De proef in Venray om de grondprijs in kleine dorpen te verlagen, is mislukt. Vanaf volgend jaar geldt geen fikse korting meer in Vredepeel, Veulen, Castenray en Heide.

Dat zegt wethouder Jan Loonen van Economische Zaken.

Kleine dorpen
Het experiment was bedoeld om de woningbouw te stimuleren. Het ging om kleine dorpen met weinig voorzieningen. De grondprijs per vierkante meter werd met vijftig euro verlaagd naar 180 euro (exclusief btw).

Locatie
In Vredepeel werd de verlaging per 2009 ingevoerd, in de anderen per 2011. In Vredepeel en Veulen is in al die jaren nog niet één goedkope kavel verkocht. Wethouder Loonen trekt de conclusie dat je woningzoekenden niet kunt sturen met een lage grondprijs. Bij het bepalen van hun keus kijken ze vooral naar de locatie, niet naar de prijs.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Komst glasvezel in Venray nog onduidelijk
Inschrijvingstermijn glasvezel in Venray verlengd
Basisschool Leunen nog in race voor beste carnavalshit Giel
Drie drugspanden in Venray halfjaar op slot
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen