Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef geslaagd: Meer toezicht tijdens Weerter kermis

Geplaatst opmaandag 12 juni 2017 - 6:42

Een proef met mobiele camera's en 'crowdmanagers' tijdens de Weerter kermis in 2016 is zo goed bevallen, dat er dit jaar meer toezicht gaat komen.

Het toezicht gaat uitgebreid worden van twee naar drie of wellicht zelfs alle zes de dagen. Zo meldt De Limburger.

Commandowagen
Vorig jaar kon de politie tijdens het weekend van de kermis vanuit een commandowagen meekijken naar de massa's mensen via mobiele camera's en waar nodig snel ingrijpen. Ook liepen er zogenaamde 'crowdmanagers' en stewards rond. Niet alleen om de weg te wijzen, maar ook om opstoppingen en opstootjes te voorkomen.

Zeer gecharmeerd
Projectregisseur Ton Lemmen van de gemeente Weert laat de krant weten dat de politie erg gecharmeerd is van deze vorm van toezicht en daarom gekeken wordt in welke mate deze uitgebreid gaat worden. "We breiden het toezicht in elk geval uit met de vrijdag. Als toezicht op alle zes de kermisdagen niet veel méér kost, kiest het college wellicht voor die optie." De kosten worden nu in kaart gebracht.

Lees ook: Meer toezicht op kermis Weert

Ruimere opzet
Uit de proef kwam niet alleen naar voren dat toezicht goed werkt, maar dat er ook een ruimere opzet van de attracties gewenst is. De terrassen worden er dan meer bij betrokken en er zal nergens meer een dichte wand voor de zitplekken komen.

Betaalbaar volksvermaak
Naar de Weerter kermis komen zo'n 130 attracties. De prijs voor een ritje in een attractie moet leuk blijven, aldus Lemmen. "Voor de meeste ritjes betaal je twee euro en de maximale ritprijs blijft vier euro. Het moet volksvermaak blijven dat voor iedereen betaalbaar is."

De Weerter kermis start op vrijdag 22 september

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Extra cameratoezicht kermis Weert
Burgemeester Jos Heijmans: 'We staan op scherp'
Terrorismeverdachten verbleven op vakantiepark Weert
Burgemeester: 'Aanslag was niet gericht op Weert'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen