Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef geslaagd: Meer toezicht tijdens Weerter kermis

Geplaatst opmaandag 12 juni 2017 - 6:42

Een proef met mobiele camera's en 'crowdmanagers' tijdens de Weerter kermis in 2016 is zo goed bevallen, dat er dit jaar meer toezicht gaat komen.

Het toezicht gaat uitgebreid worden van twee naar drie of wellicht zelfs alle zes de dagen. Zo meldt De Limburger.

Commandowagen
Vorig jaar kon de politie tijdens het weekend van de kermis vanuit een commandowagen meekijken naar de massa's mensen via mobiele camera's en waar nodig snel ingrijpen. Ook liepen er zogenaamde 'crowdmanagers' en stewards rond. Niet alleen om de weg te wijzen, maar ook om opstoppingen en opstootjes te voorkomen.

Zeer gecharmeerd
Projectregisseur Ton Lemmen van de gemeente Weert laat de krant weten dat de politie erg gecharmeerd is van deze vorm van toezicht en daarom gekeken wordt in welke mate deze uitgebreid gaat worden. "We breiden het toezicht in elk geval uit met de vrijdag. Als toezicht op alle zes de kermisdagen niet veel méér kost, kiest het college wellicht voor die optie." De kosten worden nu in kaart gebracht.

Lees ook: Meer toezicht op kermis Weert

Ruimere opzet
Uit de proef kwam niet alleen naar voren dat toezicht goed werkt, maar dat er ook een ruimere opzet van de attracties gewenst is. De terrassen worden er dan meer bij betrokken en er zal nergens meer een dichte wand voor de zitplekken komen.

Betaalbaar volksvermaak
Naar de Weerter kermis komen zo'n 130 attracties. De prijs voor een ritje in een attractie moet leuk blijven, aldus Lemmen. "Voor de meeste ritjes betaal je twee euro en de maximale ritprijs blijft vier euro. Het moet volksvermaak blijven dat voor iedereen betaalbaar is."

De Weerter kermis start op vrijdag 22 september

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Extra cameratoezicht kermis Weert
Burgemeester Jos Heijmans: 'We staan op scherp'
Terrorismeverdachten verbleven op vakantiepark Weert
Burgemeester: 'Aanslag was niet gericht op Weert'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen