Overslaan en naar de inhoud gaan

Procesbegeleider moet voor rust zorgen bij Centrum Boys

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 18:28

Naar aanleiding van het incident tussen SHH Herten en Centrum Boys in november vorig jaar, heeft de KNVB Centrum Boys een procesbegeleider toegewezen.

"Als wij voelen dat er iets niet klopt, nemen we dit soort maatregelen", zegt een woordvoerder van de KNVB.

Plan van aanpak
Een procesbegeleider maakt afspraken over hoe incidenten kunnen worden voorkomen. Samen met de club maakt hij of zij een plan van aanpak dat de club - Centrum Boys in dit geval - moet nakomen. "Bij Centrum Boys is de afspraak dat ze tot het einde van het seizoen hebben om het plan van aanpak in goede banen te leiden”, zegt de KNVB. “De tuchtcommissie bepaalt of dat naar behoren is gebeurd, zo niet, dan grijpt de KNVB zelf in."

Vechtpartij
In november ging het mis bij de wedstrijd tussen SHH Herten en Centrum Boys. Op en naast het veld ontstonden opstootjes en er hing een agressieve sfeer. Centrum Boys is hiervoor gestraft met drie punten en een geldboete. De geplande inhaalwedstrijd ging niet door omdat de spelers van SHH Herten niet meer durven te voetballen tegen Centrum Boys.

Lees ook: KNVB treft SHH hard met 'onbegrijpelijke beslissing'

Ervaren arbiter
​De KNVB eist dat de inhaalwedstrijd alsnog gespeeld moet worden. De bond stuurt dan een ervaren scheidsrechter én een extra waarnemer voor het duel tussen de twee hekkensluiters in de tweede klasse G. Bij Centrum Boys zelf was niemand bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen