Overslaan en naar de inhoud gaan

Procesbegeleider moet voor rust zorgen bij Centrum Boys

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 18:28

Naar aanleiding van het incident tussen SHH Herten en Centrum Boys in november vorig jaar, heeft de KNVB Centrum Boys een procesbegeleider toegewezen.

"Als wij voelen dat er iets niet klopt, nemen we dit soort maatregelen", zegt een woordvoerder van de KNVB.

Plan van aanpak
Een procesbegeleider maakt afspraken over hoe incidenten kunnen worden voorkomen. Samen met de club maakt hij of zij een plan van aanpak dat de club - Centrum Boys in dit geval - moet nakomen. "Bij Centrum Boys is de afspraak dat ze tot het einde van het seizoen hebben om het plan van aanpak in goede banen te leiden”, zegt de KNVB. “De tuchtcommissie bepaalt of dat naar behoren is gebeurd, zo niet, dan grijpt de KNVB zelf in."

Vechtpartij
In november ging het mis bij de wedstrijd tussen SHH Herten en Centrum Boys. Op en naast het veld ontstonden opstootjes en er hing een agressieve sfeer. Centrum Boys is hiervoor gestraft met drie punten en een geldboete. De geplande inhaalwedstrijd ging niet door omdat de spelers van SHH Herten niet meer durven te voetballen tegen Centrum Boys.

Lees ook: KNVB treft SHH hard met 'onbegrijpelijke beslissing'

Ervaren arbiter
​De KNVB eist dat de inhaalwedstrijd alsnog gespeeld moet worden. De bond stuurt dan een ervaren scheidsrechter én een extra waarnemer voor het duel tussen de twee hekkensluiters in de tweede klasse G. Bij Centrum Boys zelf was niemand bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen