Overslaan en naar de inhoud gaan

Procesbegeleider moet voor rust zorgen bij Centrum Boys

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 18:28

Naar aanleiding van het incident tussen SHH Herten en Centrum Boys in november vorig jaar, heeft de KNVB Centrum Boys een procesbegeleider toegewezen.

"Als wij voelen dat er iets niet klopt, nemen we dit soort maatregelen", zegt een woordvoerder van de KNVB.

Plan van aanpak
Een procesbegeleider maakt afspraken over hoe incidenten kunnen worden voorkomen. Samen met de club maakt hij of zij een plan van aanpak dat de club - Centrum Boys in dit geval - moet nakomen. "Bij Centrum Boys is de afspraak dat ze tot het einde van het seizoen hebben om het plan van aanpak in goede banen te leiden”, zegt de KNVB. “De tuchtcommissie bepaalt of dat naar behoren is gebeurd, zo niet, dan grijpt de KNVB zelf in."

Vechtpartij
In november ging het mis bij de wedstrijd tussen SHH Herten en Centrum Boys. Op en naast het veld ontstonden opstootjes en er hing een agressieve sfeer. Centrum Boys is hiervoor gestraft met drie punten en een geldboete. De geplande inhaalwedstrijd ging niet door omdat de spelers van SHH Herten niet meer durven te voetballen tegen Centrum Boys.

Lees ook: KNVB treft SHH hard met 'onbegrijpelijke beslissing'

Ervaren arbiter
​De KNVB eist dat de inhaalwedstrijd alsnog gespeeld moet worden. De bond stuurt dan een ervaren scheidsrechter én een extra waarnemer voor het duel tussen de twee hekkensluiters in de tweede klasse G. Bij Centrum Boys zelf was niemand bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen