Overslaan en naar de inhoud gaan

Proces oud-topman SGL gaat door

Geplaatst opvrijdag 10 november 2017 - 18:06

Het proces tegen de oud-topman van Stichting Gehandicapentenzorg Limburg (SGL) Guus de J., gaat gewoon door.

Het verzoek van zijn advocaat om het proces 'niet-ontvankelijk' te verklaren is vrijdag door de rechtbank in Roermond afgewezen.

Oneerlijk proces
Guus de J. wordt verdacht van verduistering, oplichting en valsheid in geschriften. Deze week was er een aantal zittingen in de zaak. Sjef Römkens, advocaat van de oud-topman, vond dat J. geen eerlijk proces kreeg en wilde dat de rechtszaak werd stopgezet door het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren.

Lees ook: Advocaat oud-zorgbestuurder SGL: 'Oneerlijk proces'

Getuigen
Maar daar ging de rechtbank vrijdag niet in mee en is van mening dat J. een eerlijk proces krijgt. Wel werden Römkens verzoeken om extra documenten toe te voegen aan het strafdossier en het (nader) horen van twee getuigen gehonoreerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen