Overslaan en naar de inhoud gaan

Proces oud-topman SGL gaat door

Geplaatst opvrijdag 10 november 2017 - 18:06

Het proces tegen de oud-topman van Stichting Gehandicapentenzorg Limburg (SGL) Guus de J., gaat gewoon door.

Het verzoek van zijn advocaat om het proces 'niet-ontvankelijk' te verklaren is vrijdag door de rechtbank in Roermond afgewezen.

Oneerlijk proces
Guus de J. wordt verdacht van verduistering, oplichting en valsheid in geschriften. Deze week was er een aantal zittingen in de zaak. Sjef Römkens, advocaat van de oud-topman, vond dat J. geen eerlijk proces kreeg en wilde dat de rechtszaak werd stopgezet door het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren.

Lees ook: Advocaat oud-zorgbestuurder SGL: 'Oneerlijk proces'

Getuigen
Maar daar ging de rechtbank vrijdag niet in mee en is van mening dat J. een eerlijk proces krijgt. Wel werden Römkens verzoeken om extra documenten toe te voegen aan het strafdossier en het (nader) horen van twee getuigen gehonoreerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV