Overslaan en naar de inhoud gaan

Proces mislukte ontsnappingspoging PI Roermond van start

Geplaatst opdinsdag 11 september 2018 - 7:13

Voor de rechtbank in Amsterdam begint dinsdag het proces tegen negen mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij een mislukte poging crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond te bevrijden.

De bedoeling was A. met een helikopter te helpen ontsnappen, maar de politie kreeg tijdig lucht van de operatie.

Achtervolging
De politie wist de kaping van de helikopter op 11 oktober vorig jaar op Kempen Airport in het Brabantse Budel te voorkomen. De verhuurder van de helikopter rook onraad en seinde de politie in. De voortijdige ontknoping leidde tot een achtervolging, waarbij de politie een van de vluchtende verdachten, een Fransman, doodschoot.

Laatste verdachte
In de aanloop naar de rechtszaak was een van de negen verdachten, de 39-jarige L., lang spoorloos. Tot vorige week woensdag, toen L. zich zelf bij de politie in Amsterdam meldde en werd vastgezet. Een van de verdachten is tussentijds voorlopig op vrije voeten gesteld, de anderen zitten vast.

Lees ook: Laatste verdachte ontsnappingspoging Roermond opgepakt

Amsterdamse onderwereld
De te bevrijden man, Benaouf A., zit in de cel voor zijn aandeel in de liquidatie van een crimineel in Antwerpen. Die moord zette een golf van dodelijk geweld in vooral de Amsterdamse onderwereld in beweging. A. werd overgeplaatst naar de zwaarbewaakte EBI in Vught.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen