Overslaan en naar de inhoud gaan

Proces hoofdverdachte mishandeling Gulpen afgebroken

Geplaatst opdinsdag 23 september 2014 - 13:03

De rechtszaak tegen de hoofdverdachte van de mishandeling van Yoeran Meertens in Gulpen is dinsdag afgebroken. Ook de zaak tegen de drie medeverdachten is aangehouden.

De rechtbank in Maastricht wil eerst een forensisch expert horen over het letsel van Yoeran Meertens, voordat de zaak tegen de hoofdverdachte wordt hervat.

Verwondingen
Die juridisch deskundige moet onder meer kijken naar de precieze verwondingen van het slachtoffer, en of dat is veroorzaakt door een klap of door de val. Ook de invloed van alcohol op het letsel moet nader worden onderzocht, bepaalde de rechtbank.

De verwachting is dat de expert één tot twee maanden tijd nodig heeft. De rechtszaak tegen de hoofdverdachte wordt daarna pas vervolgd.

Medische rapporten
Er zijn al wel medische rapporten over het letsel van de 20-jarige Mechelenaar, maar die stukken vol medisch jargon moeten volgens de rechtbank nu in voor iedereen begrijpelijke taal worden omgezet. Dat wordt de taak van de nieuwe expert.

Vier verdachten
Vier jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Wijlre en Voerendaal staan terecht voor de mishandeling van Yoeran Meertens, begin mei op straat in Gulpen. De zaak wordt achter gesloten deuren behandeld omdat de verdachten minderjarig zijn.

Redelijk goed
Yoeran is er motorisch redelijk goed aan toe, zei advocaat van de ouders Nino Pennino tijdens de zitting dinsdagmorgen. Maar praten lukt nog niet. Hij kan dus nog niet vertellen wat er volgens hem precies is gebeurd die nacht in mei.

Het kan nog wel 1,5 jaar duren voordat het slachtoffer in staat is dat goed uit de doeken te doen, zei de advocaat.

Civiele zaak
Zodra de strafzaak is afgerond volgt pas een eventuele civiele zaak. Daarin kan het slachtoffer smartengeld eisen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Verdachten zaak Yoeran Meertens trekken hoger beroep in'
'Hoger beroep zaak-Yoeran Meertens opmerkelijke stap'
Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
'Yoeran Meertens raakte in coma door val op vensterbank'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen