Overslaan en naar de inhoud gaan

Proces hoofdverdachte mishandeling Gulpen afgebroken

Geplaatst opdinsdag 23 september 2014 - 13:03

De rechtszaak tegen de hoofdverdachte van de mishandeling van Yoeran Meertens in Gulpen is dinsdag afgebroken. Ook de zaak tegen de drie medeverdachten is aangehouden.

De rechtbank in Maastricht wil eerst een forensisch expert horen over het letsel van Yoeran Meertens, voordat de zaak tegen de hoofdverdachte wordt hervat.

Verwondingen
Die juridisch deskundige moet onder meer kijken naar de precieze verwondingen van het slachtoffer, en of dat is veroorzaakt door een klap of door de val. Ook de invloed van alcohol op het letsel moet nader worden onderzocht, bepaalde de rechtbank.

De verwachting is dat de expert één tot twee maanden tijd nodig heeft. De rechtszaak tegen de hoofdverdachte wordt daarna pas vervolgd.

Medische rapporten
Er zijn al wel medische rapporten over het letsel van de 20-jarige Mechelenaar, maar die stukken vol medisch jargon moeten volgens de rechtbank nu in voor iedereen begrijpelijke taal worden omgezet. Dat wordt de taak van de nieuwe expert.

Vier verdachten
Vier jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Wijlre en Voerendaal staan terecht voor de mishandeling van Yoeran Meertens, begin mei op straat in Gulpen. De zaak wordt achter gesloten deuren behandeld omdat de verdachten minderjarig zijn.

Redelijk goed
Yoeran is er motorisch redelijk goed aan toe, zei advocaat van de ouders Nino Pennino tijdens de zitting dinsdagmorgen. Maar praten lukt nog niet. Hij kan dus nog niet vertellen wat er volgens hem precies is gebeurd die nacht in mei.

Het kan nog wel 1,5 jaar duren voordat het slachtoffer in staat is dat goed uit de doeken te doen, zei de advocaat.

Civiele zaak
Zodra de strafzaak is afgerond volgt pas een eventuele civiele zaak. Daarin kan het slachtoffer smartengeld eisen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Verdachten zaak Yoeran Meertens trekken hoger beroep in'
'Hoger beroep zaak-Yoeran Meertens opmerkelijke stap'
Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
'Yoeran Meertens raakte in coma door val op vensterbank'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen