Overslaan en naar de inhoud gaan

Proces hoofdverdachte mishandeling Gulpen afgebroken

Geplaatst opdinsdag 23 september 2014 - 13:03

De rechtszaak tegen de hoofdverdachte van de mishandeling van Yoeran Meertens in Gulpen is dinsdag afgebroken. Ook de zaak tegen de drie medeverdachten is aangehouden.

De rechtbank in Maastricht wil eerst een forensisch expert horen over het letsel van Yoeran Meertens, voordat de zaak tegen de hoofdverdachte wordt hervat.

Verwondingen
Die juridisch deskundige moet onder meer kijken naar de precieze verwondingen van het slachtoffer, en of dat is veroorzaakt door een klap of door de val. Ook de invloed van alcohol op het letsel moet nader worden onderzocht, bepaalde de rechtbank.

De verwachting is dat de expert één tot twee maanden tijd nodig heeft. De rechtszaak tegen de hoofdverdachte wordt daarna pas vervolgd.

Medische rapporten
Er zijn al wel medische rapporten over het letsel van de 20-jarige Mechelenaar, maar die stukken vol medisch jargon moeten volgens de rechtbank nu in voor iedereen begrijpelijke taal worden omgezet. Dat wordt de taak van de nieuwe expert.

Vier verdachten
Vier jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Wijlre en Voerendaal staan terecht voor de mishandeling van Yoeran Meertens, begin mei op straat in Gulpen. De zaak wordt achter gesloten deuren behandeld omdat de verdachten minderjarig zijn.

Redelijk goed
Yoeran is er motorisch redelijk goed aan toe, zei advocaat van de ouders Nino Pennino tijdens de zitting dinsdagmorgen. Maar praten lukt nog niet. Hij kan dus nog niet vertellen wat er volgens hem precies is gebeurd die nacht in mei.

Het kan nog wel 1,5 jaar duren voordat het slachtoffer in staat is dat goed uit de doeken te doen, zei de advocaat.

Civiele zaak
Zodra de strafzaak is afgerond volgt pas een eventuele civiele zaak. Daarin kan het slachtoffer smartengeld eisen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Verdachten zaak Yoeran Meertens trekken hoger beroep in'
'Hoger beroep zaak-Yoeran Meertens opmerkelijke stap'
Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
'Yoeran Meertens raakte in coma door val op vensterbank'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen