Overslaan en naar de inhoud gaan

Procedure nieuwe burgemeesters Heerlen en Gennep opgepakt

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2020 - 22:33

De procedure voor de benoeming van de nieuwe burgemeesters in Heerlen en Gennep wordt deze maand weer opgepakt.

In Heerlen heeft al een eerste gesprek plaatsgevonden tussen gouverneur Theo Bovens en de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad. In Gennep volgt dat binnenkort.

Coronacrisis
Eind maart werd de procedure opgeschort in verband met de coronacrisis. Dat gebeurde op advies van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Door de beperkende maatregelen die waren afgekondigd, onder meer op het gebied van vergaderen, was van een ordentelijke procedure geen sprake meer, vond het ministerie.

Lees ook: Voorlopig geen nieuwe burgemeesters in Heerlen en Gennep

Vertrouwelijkheid
Een digitaal alternatief werd toen afgeraden omdat de vertrouwelijkheid dan niet meer kon worden gegarandeerd. Bovendien is persoonlijk contact belangrijk om een goed beeld te krijgen van de kandidaten, aldus het ministerie.

Maar nu er veel minder strenge beperkingen meer gelden, kan de burgemeestersprocedure in Heerlen en Gennep weer opgestart worden.

Lees ook: Nu wel genoeg kandidaten voor burgemeesterspost Heerlen

Sollicitanten
Uit een persbericht van de provincie blijkt inmiddels dat 20 personen zich kandidaat hebben gesteld voor Heerlen, en niet 21 zoals eind maart gemeld werd. Er ontbreekt nu een sollicitant die lid is van GroenLinks.

In Gennep hebben 41 sollicitanten zich gemeld voor het burgemeesterschap. Dat is een recordaantal voor een burgemeestersvacature in Limburg.

Lees ook: Recordaantal sollicitaties naar burgemeesterspost Gennep

In het najaar
Aanvankelijk was het de bedoeling dat Heerlen en Gennep voor de zomer een nieuwe burgemeester zouden krijgen. Nu wordt dat waarschijnlijk niet eerder dan het najaar.

Door de vertraging als gevolg van de coronacrisis zijn Emile Roemer (SP) in Heerlen en Willibrord van Beek (VVD) in Gennep langer op hun post gebleven als waarnemer. Roemer is dat al ruim twee jaar. Van Beek sinds oktober vorig jaar.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen