Overslaan en naar de inhoud gaan

Problemen stuw Grave kosten Barge Terminal drie ton

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 18:37

De problemen met de stuw bij Grave hebben de Barge Terminal in Born zo'n 300.000 euro gekost. Dat zegt Diederik Evendam, woordvoerder van het bedrijf.

Doordat een vrachtschip op 30 december de stuw bij Grave ramde, was er bijna een maand lang geen scheepvaartverkeer mogelijk. Daardoor moesten schepen via België omvaren naar Rotterdam. Omdat het Albertkanaal minder diep is dan de Maas, kon er slechts met een beperkt tonnage gevaren worden.

Huur
Evendam: "Dus er waren twee keer zoveel schepen nodig dan normaal. De huur van de extra schepen bedraagt zo'n 200.000 euro. Tel daar nog eens de extra dieselkosten bij, en je zit al gauw aan 300.000 euro."

'Vertrouwen deuk opgelopen'
Maar dat is volgens Evendam niet het enige. "Het vertrouwen in de binnenvaart heeft een deuk opgelopen. Veel bedrijven zijn de afgelopen tijd overgestapt naar vrachtverkeer via de weg. We hopen dat dat vertrouwen in de binnenvaart snel weer terugkomt."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Waterpeil stijgt: scheepvaart op Maas volledig hervat
Reparatie stuw Grave afgerond
Problemen stuw Grave: hoe zat het ook alweer?
Limburgse bedrijven in problemen door stremming Maas
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen