Overslaan en naar de inhoud gaan

Problemen stuw Grave kosten Barge Terminal drie ton

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 18:37

De problemen met de stuw bij Grave hebben de Barge Terminal in Born zo'n 300.000 euro gekost. Dat zegt Diederik Evendam, woordvoerder van het bedrijf.

Doordat een vrachtschip op 30 december de stuw bij Grave ramde, was er bijna een maand lang geen scheepvaartverkeer mogelijk. Daardoor moesten schepen via België omvaren naar Rotterdam. Omdat het Albertkanaal minder diep is dan de Maas, kon er slechts met een beperkt tonnage gevaren worden.

Huur
Evendam: "Dus er waren twee keer zoveel schepen nodig dan normaal. De huur van de extra schepen bedraagt zo'n 200.000 euro. Tel daar nog eens de extra dieselkosten bij, en je zit al gauw aan 300.000 euro."

'Vertrouwen deuk opgelopen'
Maar dat is volgens Evendam niet het enige. "Het vertrouwen in de binnenvaart heeft een deuk opgelopen. Veel bedrijven zijn de afgelopen tijd overgestapt naar vrachtverkeer via de weg. We hopen dat dat vertrouwen in de binnenvaart snel weer terugkomt."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Waterpeil stijgt: scheepvaart op Maas volledig hervat
Reparatie stuw Grave afgerond
Problemen stuw Grave: hoe zat het ook alweer?
Limburgse bedrijven in problemen door stremming Maas
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen