Overslaan en naar de inhoud gaan

Problemen stuw Grave kosten Barge Terminal drie ton

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 18:37

De problemen met de stuw bij Grave hebben de Barge Terminal in Born zo'n 300.000 euro gekost. Dat zegt Diederik Evendam, woordvoerder van het bedrijf.

Doordat een vrachtschip op 30 december de stuw bij Grave ramde, was er bijna een maand lang geen scheepvaartverkeer mogelijk. Daardoor moesten schepen via Belgiƫ omvaren naar Rotterdam. Omdat het Albertkanaal minder diep is dan de Maas, kon er slechts met een beperkt tonnage gevaren worden.

Huur
Evendam: "Dus er waren twee keer zoveel schepen nodig dan normaal. De huur van de extra schepen bedraagt zo'n 200.000 euro. Tel daar nog eens de extra dieselkosten bij, en je zit al gauw aan 300.000 euro."

'Vertrouwen deuk opgelopen'
Maar dat is volgens Evendam niet het enige. "Het vertrouwen in de binnenvaart heeft een deuk opgelopen. Veel bedrijven zijn de afgelopen tijd overgestapt naar vrachtverkeer via de weg. We hopen dat dat vertrouwen in de binnenvaart snel weer terugkomt."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Waterpeil stijgt: scheepvaart op Maas volledig hervat
Reparatie stuw Grave afgerond
Problemen stuw Grave: hoe zat het ook alweer?
Limburgse bedrijven in problemen door stremming Maas
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond