Overslaan en naar de inhoud gaan

Problemen met kraanwater in omgeving Kerkrade

Geplaatst opdonderdag 24 september 2020 - 6:28

Als gevolg van een leidingbreuk komt er in de omgeving van Kerkrade donderdagochtend minder of geen water uit de kraan.

De problemen ontstonden volgens Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) donderdag rond 1:45 uur.

Duits water
Een deel van Kerkrade en omgeving ontvangt leidingwater vanuit Duitsland. De leidingbreuk is vermoedelijk aan Duitse zijde van de grens ontstaan, meldt een woordvoerder van WML. Waar het lek exact zit, is nog niet bekend.

Doseren
Inmiddels wordt de waterlevering langzaam hervat. Vanuit Duitsland wordt er vanuit een andere kant water aangeleverd. WML heeft ook bijgeschakeld en zal Nederlands water aan Kerkrade en omgeving leveren.

"De waterdruk wordt langzaam opgevoerd. In de verband met risico's op lekkage gebeurt dit gedoseerd. De drukproblemen kunnen daarom nog de hele ochtend aanhouden", laat WML-woordvoerder Edwin Hendriks weten.

Troebel
Op sommige plaatsen in Kerkrade komt er in eerste instantie troebel water uit de kraan. Dat komt volgens Hendriks door het opnieuw opstarten van de levering. Hij adviseert inwoners om de kraan even te laten lopen voordat het water gebruikt kan worden.

WML verwacht dat de problemen met de waterdruk in de loop van de ochtend opgelost zullen zijn.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen