Overslaan en naar de inhoud gaan

Problemen FrieslandCampina: 400 Limburgse boeren getroffen

Geplaatst opwoensdag 3 maart 2021 - 14:11

Zo'n 400 melkveehouders in Limburg lopen inkomsten mis, nu zuivelconcern FrieslandCampina geen nabetaling uitkeert.

Volgens bestuurslid Thijs Rompelberg van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) lopen de melkveerhouders zeker 10.000 tot 20.000 euro mis.

Coronacrisis
Het zuivelbedrijf maakte dinsdag bekend dat de jaarlijkse nabetaling dit jaar wordt geschrapt. FrieslandCampina is met name door de coronacrisis in zwaar weer beland, omdat de horeca door de lockdown als lucratieve afzetmarkt is verdwenen. Daarbij kelderden bovendien de prijzen voor zuivelproducten. De gesloten grens tussen China en Hong Kong is een laatste tegenvaller, omdat FrieslandCampina die route gebruikt voor de levering van melkpoeder aan de Chinese markt.

Marges
Voor de veehouders is het wrang dat ook zij geraakt worden door de coronacrisis, maar geen recht hebben op steun. "De marges in onze sector waren al laag, waardoor de omzetderving veroorzaakt door corona onvoldoende is om aanspraak te maken op steunmaatregelen van de overheid", legt Rompelberg uit.

Banen
Het schrappen van de nabetaling is niet de eerste maatregel die FrieslandCampina treft vanwege tegenvallende inkomsten. Eind vorig jaar maakte het bedrijf al bekend 1000 banen te gaan schrappen in vooral Nederland, België en Duitsland.

Lees ook: FrieslandCampina schrapt 1000 banen: onzekerheid in Born

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen