Overslaan en naar de inhoud gaan

Problemen door wet doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd

Geplaatst opdonderdag 19 november 2015 - 17:59

De wet 'doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd' gaat vooral in Limburg problemen op de arbeidsmarkt veroorzaken. Dat zegt vakbond CNV.

Voor werkgevers wordt het vanaf 2016 aantrekkelijk om gepensioneerden aan te nemen. De 65-plussers zijn goedkoper en als het nodig is makkelijker te ontslaan. Werklozen tussen de 45 en 65 jaar komen daardoor nog moeilijker aan werk.

Van tafel
Volgens CNV woordvoerder Maurice Limmen moet de wet direct van tafel. De banen moeten volgens hem terecht komen bij 'mensen die nog moeten werken voor hun geld'. Gepensioneerden ontvangen immers hun pensioen.

Verspreid
De vergrijzing in Limburg zorgt volgens CNV bovendien voor een overschot aan gepensioneerde, goedkopere arbeiders.
Daarnaast vestigen veel bedrijven zich rondom grote steden, vooral in de Randstad. Dat raakt ook Limburg. Het CNV vindt dat de bedrijven verspreid moeten blijven over het land. Hiermee wordt de leefbaarheid overal behouden.

Bedreiging
Uitkeringsinstantie UWV ziet vooralsnog geen bedreiging in de nieuwe wet. Zij gaat ervan uit dat er in Den Haag goed over is nagedacht en dat de voordelen waarschijnlijk opwegen tegen de nadelen, laat een woordvoerder weten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer Limburgse 50-plussers op zoek naar baan
Limburg heeft minder werklozen dan landelijk gemiddeld
Merendeel arbeidsmigranten komt helemaal niet uit Polen
Aantal Limburgers met WW-uitkering toegenomen
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen