Overslaan en naar de inhoud gaan

'Problemen bij verzorgingstehuis Bloemenhof opgelost'

Geplaatst opmaandag 1 mei 2017 - 12:47

De problemen bij verzorgingstehuis Bloemenhof in Geleen zijn opgelost. Dat zegt Erik Sloot, bestuurder van zorginstelling Vivantes.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg constateerde verschillende problemen in het tehuis. Zo was de administratie van het uitdelen van medicijnen was niet in orde.

Lees ook: Inspectie kritisch over zorg Bloemenhof

Geen ongelukken
De zorgbestuurder zegt dat dit inmiddels is aangepakt: "Daarvoor zijn wij op onze vingers getikt. Er zijn geen ongelukken gebeurd maar het moet wel volgens het boekje. We hebben opnieuw afspraken gemaakt met onze medewerkers hierover."

Nieuw personeel
Ook zouden er volgens de Inspectie te weinig handen aan het bed zijn, Vivantes zou te hard hebben bezuinigd op het personeel maar inmiddels zijn er weer nieuwe medewerkers aangenomen: 'We zijn voortdurend aan het werven, we nemen elke week verschillende personeelsleden aan,' zegt bestuurder Sloot.

Bewoners
Daarnaast werd personeel niet goed geschoold om de steeds moeilijkere zorg aan te kunnen. Inmiddels is er een scholingsplan opgesteld.
In verzorgingstehuis Bloemenhof wonen in totaal 50 mensen. Dat zijn zowel ouderen die zorg nodig hebben als mensen met een lichamelijke handicap.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inspectie kritisch over zorg bij Bloemenhof in Geleen
Marinus opvolger Stegerman als topman Vivantes
Topman Vivantes trekt zich terug na ophef over benoeming
Heibel binnen bestuur ouderenzorg Vivantes
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen