Overslaan en naar de inhoud gaan

Problemen bij garages Q Park onder controle

Geplaatst opmaandag 15 mei 2017 - 15:23

Q-Park heeft de gijzelsoftware onder controle waarmee de betaalautomaten van een aantal parkeergarages vrijdag besmet is geraakt.

Wel moeten klanten bij twintig garages contant betalen, omdat er nog geen verbinding is tussen de betaalautomaat en de bank. Hierdoor kunnen klanten hun betaalkaart niet gebruiken, aldus directeur Mark van Haasteren van de Maastrichtse parkeergigant.

Ransomware
De software van deze automaten wordt uit voorzorg gecontroleerd op eventuele ransomware. "We hopen dat deze automaten dinsdag weer operationeel zijn, zodat de klanten met hun creditcard kunnen betalen", aldus Van Haasteren. Sinds zaterdagavond zijn geen nieuwe betaalautomaten besmet geraakt.

Lees ook: Problemen bij Limburgs parkeerbedrijf bijna verholpen

Aanval
Elf van de in totaal 262 garages van Q-Park werden getroffen door een internationale ransomware-aanval. De aanval, die vrijdag begon, heeft bedrijven en organisaties in veel landen in de wereld geraakt. Onbekenden proberen sinds vrijdag computers over de hele wereld binnen te dringen via WannaCrypt, ook WannaCry genoemd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Nog altijd problemen bij garages Q-Park na cyberaanval
Universiteit Maastricht
Meer duidelijkheid cyberaanval Universiteit Maastricht
Universiteit Maastricht University
UM hervat onderwijs zonder e-mail en met beperkt netwerk
Universiteit Maastricht University vlaggen
Bibliotheek UM operationeel, zondag duidelijkheid personeel
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen