Overslaan en naar de inhoud gaan

Problemen bij garages Q Park onder controle

Geplaatst opmaandag 15 mei 2017 - 15:23

Q-Park heeft de gijzelsoftware onder controle waarmee de betaalautomaten van een aantal parkeergarages vrijdag besmet is geraakt.

Wel moeten klanten bij twintig garages contant betalen, omdat er nog geen verbinding is tussen de betaalautomaat en de bank. Hierdoor kunnen klanten hun betaalkaart niet gebruiken, aldus directeur Mark van Haasteren van de Maastrichtse parkeergigant.

Ransomware
De software van deze automaten wordt uit voorzorg gecontroleerd op eventuele ransomware. "We hopen dat deze automaten dinsdag weer operationeel zijn, zodat de klanten met hun creditcard kunnen betalen", aldus Van Haasteren. Sinds zaterdagavond zijn geen nieuwe betaalautomaten besmet geraakt.

Lees ook: Problemen bij Limburgs parkeerbedrijf bijna verholpen

Aanval
Elf van de in totaal 262 garages van Q-Park werden getroffen door een internationale ransomware-aanval. De aanval, die vrijdag begon, heeft bedrijven en organisaties in veel landen in de wereld geraakt. Onbekenden proberen sinds vrijdag computers over de hele wereld binnen te dringen via WannaCrypt, ook WannaCry genoemd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Nog altijd problemen bij garages Q-Park na cyberaanval
Rustige nacht Eijsden-Margraten door cyberaanval
Beeks bedrijf biedt oplossing voor cyberaanval
Beveiliging belangrijke informatie provincie deugt niet
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen