Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Probleemkind Avdijaj lag moeilijk in spelersgroep Roda'

Geplaatst opmaandag 25 maart 2019 - 22:00

Problemen lijken voetballer Donis Avdijaj (22) te achtervolgen. De aanvaller uit het Duitse Osnabrück zit zonder club, nadat hij het voor de zoveelste keer verknalde bij een werkgever.

Dat schrijft Brabants Dagblad in een uitgebreid profiel over de Duitser met Kosovaarse roots.

Doelpuntenmachine
De buitenspeler werd in 2011 opgenomen in de jeugdopleiding van het roemruchte Schalke 04. Hij scoorde aan de lopende band voor de jeugdteams van de Duitse grootmacht; in 82 wedstrijden was hij liefst 76 keer trefzeker. In 2014 zat hij voor het eerst op de bank bij het eerste elftal, maar het kwam toen niet tot een debuut. Twee jaar later was het alsnog zover. Het supertalent speelde uiteindelijk twaalf wedstrijden voor de club.

Mentale problemen
Dat hij niet meer wedstrijden voor Schalke op zijn cv heeft staan, heeft volgens Brabants Dagblad alles met zijn 'mentale problemen' te maken. 'In interviews liet hij zich verleiden tot curieuze uitspraken over onder meer vrouwen. Die teksten bleven hem achtervolgen. Met zijn Mercedes reed hij in vliegende vaart over zebrapaden en ramde hij geparkeerde auto's', schrijft de krant. Schalke verloor de hoop in betere tijden en verhuurde de aanvaller aan Roda JC.

Dubieuze vrienden
Ook daar ging het volgens het dagblad mis. 'In de spelersgroep lag hij moeilijk. Dat had te maken met onder meer de manier waarop hij zich manifesteerde als hij werd gewisseld.' Avdijaj kon, ondanks vier goals en twee assists, niet voorkomen dat Roda JC degradeerde. Afgelopen zomer verruilde hij Schalke voor Willem II, maar ook dat huwelijk strandde. 'In zijn periode bij Willem II was hij op avonden voor wedstrijden geregeld te vinden in het uitgaansleven van Frankfurt, waar veel Kosovaren samen komen. Op de wedstrijddag werd hij teruggebracht en eiste hij dat zijn soms dubieuze reisgenoten in het stadion mee konden eten.'

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen