Overslaan en naar de inhoud gaan

Privédetective over miljoenenroof: 'Roer goed in de pot stront'

Geplaatst opdonderdag 27 december 2018 - 15:24

De 150 peperdure horloges die afgelopen dinsdag werden gestolen bij een juwelierszaak in Maastricht, zijn volgens privédetective John Vullers vermoedelijk naar Antwerpen gegaan.

"Rondom het Diamantkwartier in het centrum is een heel handelscircuit van exclusieve klokjes", vertelt de Roermondenaar aan L1.

Signaal
In de nacht van maandag op dinsdag sloeg het dievenduo toe bij de juwelierszaak aan de Platielstraat. De twee zetten een ladder tegen de gevel, drongen naar binnen en roofden binnen een paar minuten de hele winkel leeg om vervolgens per fiets het hazenpad te kiezen. "Deze werkwijze geeft mij een signaal dat de daders wisten hoe ze de zaak binnen konden komen en hoe deze er van binnen uitziet", aldus Vullers.

Lees ook: Video: horlogeboef op fiets onderuit met miljoenenbuit

Te koop lopen
De privédetective werpt regelmatig zijn professionele blik op dit soort zaken en weet hoe juwelendieven te werk gaan. "De daders hebben wat mij betreft twee opties als het gaat om de buit. In dit geval kunnen ze zo snel mogelijk van de klokjes af willen, maar mensen die het kopen weten dat het gestolen spul is. Zij gaan er dan ook niet mee te koop lopen."

Lees ook: Miljoenenbuit: dieven stelen peperdure horloges bij juwelier

'Pot stront'
De andere optie is volgens Vullers dat de dieven eerst even kijken welke aanwijzingen er in hun richting wijzen. "In dit geval is er veel reuring over de zaak en dat is goed. De beelden van de twee en hun diefstal zijn meteen de wereld in gestuurd. Roer maar goed in de pot stront, dan komt er vanzelf iets boven drijven."

Stelen op bestelling
Dat de daders zelf met de peperdure klokjes rondlopen lijkt de Roermondenaar sterk. "De overvallers stelen soms op bestelling, maar lopen zelf niet met de horloges rond. De koper draagt de horloges wel, maar niet te opvallend, anders valt hij door de mand.

De politie is de daders en hun miljoenenbuit nog altijd niet op het spoor.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen