Overslaan en naar de inhoud gaan

Privéconcert maakt 55-jarig jubileum toch nog onvergetelijk

Geplaatst opvrijdag 12 juni 2020 - 22:00

Even leek het erop alsof er door de coronacrisis niet stilgestaan kon worden bij het 55-jarige huwelijksjubileum van Sjaak en Roos Blijlevens, maar vrijdagmorgen werd het koppel alsnog verrast.

Het echtpaar uit Sittard zou eigenlijk vorige week vieren dat ze 55 jaar geleden elkaar het jawoord gaven, maar door de coronacrisis en de gezondheid van Sjaak kon er geen feest georganiseerd worden. Daardoor dreigde het jubileum stilletjes voorbij te gaan.

Janine Kitzen
Stichting Vier het Leven en de Vriendenloterij werden hiervan door de naasten van het koppel op de hoogste gesteld en besloten voor het echtpaar Blijlevens een alternatief te regelen. Vrijdagochtend werden Sjaak en Roos dan ook verrast met een privé-woonkamerconcert van zangeres en musicalster Janine Kitzen, die nummers uit de musical The Phantom of the Opera voor het koppel kwam zingen.

Blij verrast
De voorstelling behoort tot de favorieten van de 79-jarige Roos, die de musical al zeker drie keer gezien heeft. Ze was dan ook blij verrast met het privé-optreden van de Kerkraadse zangeres. "Het is heel bijzonder dat we dit mogen meemaken", reageerde Blijlevens geëmotioneerd. Vooral het feit dat haar man er door zijn ziekte bijna niet meer was geweest, deed haar veel. "Mijn man was bijna dood", geeft ze aan. "Heel bijzonder dat hij deze verrassing nog mee mag maken. We waren beiden tot tranen geroerd." Haar man zelf beaamt dat: "Het raakt mij heel diep, moet ik zeggen."

Duitsland
Met Kitzen was er niet zomaar iemand opgetrommeld om de nummers uit de operavoorstelling te spelen. De 42-jarige actrice en zangeres speelde tussen 2002 en 2004 de hoofdrol in de in Duitsland geproduceerde musical. Van een theaterzaal met tweeduizend personen per avond in Stuttgart naar een intiem concert voor twee mensen in Sittard; voor Kitzen maakt het niet veel verschil. "Als je optreedt, probeer je je passie en datgene dat je mooi vindt, over te dragen. Of er nu twee, acht of tweeduizend mensen zitten, je zult toch die magie en dat gevoel moeten hebben om het over te kunnen dragen."

Theaterbezoek voor ouderen
Het thuiskamerconcert was niet alleen voor Sjaak en Roos nieuw, ook voor de Stichting Vier het Leven was het even wennen. Normaal organiseert de stichting in Limburg theaterbezoek voor ouderen die niet graag alleen naar de schouwburg gaan. De ouderen worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met leeftijdgenoten gaan ze dan naar een theatervoorstelling. Omdat niet alle ouderen internet hebben of goed met sociale media om kunnen gaan, zoekt de stichting naar andere manieren om de bejaarden te bereiken. Het privéconcert aan huis is daar een voorbeeld van. Ook speelt de stichting met het idee om met opgenomen concerten en een laptop naar ouderen te gaan. Zo kunnen de ouderen toch de culturele optredens bekijken.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen