Overslaan en naar de inhoud gaan

Privéconcert maakt 55-jarig jubileum toch nog onvergetelijk

Geplaatst opvrijdag 12 juni 2020 - 22:00

Even leek het erop alsof er door de coronacrisis niet stilgestaan kon worden bij het 55-jarige huwelijksjubileum van Sjaak en Roos Blijlevens, maar vrijdagmorgen werd het koppel alsnog verrast.

Het echtpaar uit Sittard zou eigenlijk vorige week vieren dat ze 55 jaar geleden elkaar het jawoord gaven, maar door de coronacrisis en de gezondheid van Sjaak kon er geen feest georganiseerd worden. Daardoor dreigde het jubileum stilletjes voorbij te gaan.

Janine Kitzen
Stichting Vier het Leven en de Vriendenloterij werden hiervan door de naasten van het koppel op de hoogste gesteld en besloten voor het echtpaar Blijlevens een alternatief te regelen. Vrijdagochtend werden Sjaak en Roos dan ook verrast met een privé-woonkamerconcert van zangeres en musicalster Janine Kitzen, die nummers uit de musical The Phantom of the Opera voor het koppel kwam zingen.

Blij verrast
De voorstelling behoort tot de favorieten van de 79-jarige Roos, die de musical al zeker drie keer gezien heeft. Ze was dan ook blij verrast met het privé-optreden van de Kerkraadse zangeres. "Het is heel bijzonder dat we dit mogen meemaken", reageerde Blijlevens geëmotioneerd. Vooral het feit dat haar man er door zijn ziekte bijna niet meer was geweest, deed haar veel. "Mijn man was bijna dood", geeft ze aan. "Heel bijzonder dat hij deze verrassing nog mee mag maken. We waren beiden tot tranen geroerd." Haar man zelf beaamt dat: "Het raakt mij heel diep, moet ik zeggen."

Duitsland
Met Kitzen was er niet zomaar iemand opgetrommeld om de nummers uit de operavoorstelling te spelen. De 42-jarige actrice en zangeres speelde tussen 2002 en 2004 de hoofdrol in de in Duitsland geproduceerde musical. Van een theaterzaal met tweeduizend personen per avond in Stuttgart naar een intiem concert voor twee mensen in Sittard; voor Kitzen maakt het niet veel verschil. "Als je optreedt, probeer je je passie en datgene dat je mooi vindt, over te dragen. Of er nu twee, acht of tweeduizend mensen zitten, je zult toch die magie en dat gevoel moeten hebben om het over te kunnen dragen."

Theaterbezoek voor ouderen
Het thuiskamerconcert was niet alleen voor Sjaak en Roos nieuw, ook voor de Stichting Vier het Leven was het even wennen. Normaal organiseert de stichting in Limburg theaterbezoek voor ouderen die niet graag alleen naar de schouwburg gaan. De ouderen worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met leeftijdgenoten gaan ze dan naar een theatervoorstelling. Omdat niet alle ouderen internet hebben of goed met sociale media om kunnen gaan, zoekt de stichting naar andere manieren om de bejaarden te bereiken. Het privéconcert aan huis is daar een voorbeeld van. Ook speelt de stichting met het idee om met opgenomen concerten en een laptop naar ouderen te gaan. Zo kunnen de ouderen toch de culturele optredens bekijken.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen