Overslaan en naar de inhoud gaan

Private shopping: 'Kinderschoen lastig online te bestellen'

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 11:13

Dinsdagavond maakt het kabinet hoogstwaarschijnlijk bekend dat de niet-essentiële winkels hun deuren mogen openen voor het afhalen van bestellingen. Voor veel winkeliers betekent dat, dat er werk aan de winkel is. Toch hebben veel ondernemers in de tussentijd niet stilgezeten en zijn begonnen met private shopping.

Één van die ondernemers is de Maastrichtse kinderschoenenverkoopster Conny Heinemans. "Het is een service die wij aanbieden, omdat we merkten dat er enorme vraag naar was", vertelt Heinemans.

Groei
"Kindervoetjes blijven doorgroeien", aldus Heinemans. "Waar wij als volwassenen wel bekend zijn met welke maat we hebben en welk merk ons goed past, geldt dat voor kinderschoenen vaak niet." Daarnaast kunnen kinderen in een groeispurt terechtkomen en kan hun schoenmaat in een paar weken tijd meerdere maten stijgen.

Eerste keer
Ook heeft Heinemans in haar klantenbestand veel ouders die kampen met het probleem dat hun kinderen voor het eerst schoenen moeten gaan dragen, omdat ze bijvoorbeeld voor het eerst naar de kinderopvang gaan. "Het probleem is dat ouders geen idee hebben welke maat hun kind heeft", zegt de kinderschoenenverkoopster. "Ze proberen vaak wel het voetje op te meten, maar dat gaat niet altijd even goed", zegt ze. "Ik ga dan langs bij de klant met schoenen in verschillende maten, om zo te proberen altijd de goede maat er tussen te hebben."

Video: L1

Financieel
Inmiddels rijdt Heinemans het hele Heuvelland door. "Ik heb mensen die bellen uit Brunssum en Mheer, maar ik ben ook al naar Voerendaal gereden." Ondanks dat Heinemans het behoorlijk druk heeft ten tijde van de huidige lockdown, staan de inkomsten in schril contrast met wat ze normaal in deze periode aan inkomsten heeft. "Het is bij lange na niet wat ik normaal zou omzetten als de winkel open is", zegt Heinemans. "Mensen bellen nu gericht voor de kinderen die nieuwe schoenen nodig hebben, maar vooral in een opruimingsperiode wordt vaak nog een tweede paar gekocht en lopen mensen makkelijker even binnen."

Ophaalfunctie
Een ophaalservice, zoals het kabinet hoogstwaarschijnlijk gaat mogelijk maken, is voor Heinemans geen directe optie. "Ik zal toch het voetje moeten opmeten en het kind zal toch de schoen moeten passen", zegt Heinemans. "Dat gaat dan niet, dus ik zal denk ik, toch blijven vasthouden aan private shopping."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen