Overslaan en naar de inhoud gaan

Prins Lex Uiting pareert kritiek: 'Met hart en ziel Venlonaar'

Geplaatst opvrijdag 17 februari 2017 - 15:58
Bekijk media
  • 1
  • 1
Foto: ANP/Sander Koning

Lex Uiting, prins carnaval van Venlo, is het niet eens met de kritiek op het feit dat hij buiten de stad woont.

De BNN-presentator is al een poosje niet meer woonachtig in Venlo, maar in Amsterdam. En dat terwijl volgens het protocol van Venloos carnavalsvereniging Jocus de prins eigenlijk in de stad moet wonen. In Venlo was er de laatste dagen wat gemopper te horen over de keuze voor een prins 'van buiten'.

Hart en ziel
"Met mijn hele hart en ziel ben ik Venlonaar", pareert Uiting de kritiek. "Dan maakt het niet uit of je in Venlo woont of in Swahili. Als je zoveel liefde voor de stad hebt, moet je er prins kunnen zijn."
Uiting snapt dat sommige Venlonaren vast willen houden aan het aloude protocol.

"Het volledige driespan is in de stad geboren en opgegroeid. We praten nog elke dag Venloos en hebben alledrie een Venloos vriendinnetje. Ondanks het feit dat ik ergens anders woon, voel ik me Venlonaar", bezweert hij. "Ik snap dat sommige mensen strak willen vasthouden aan het protocol, maar waar gaat het nu eigenlijk over?"

Jinek
Lex Uiting heeft zich bij zijn uitverkiezing voorgenomen om de Limburgse vastelaovend landelijk te promoten. Hij had vrijdagavond in de talkshow van Eva Jinek te gast kunnen zijn, maar zegde haar af, omdat hij liever carnaval viert. "Je bent maar een paar weken prins en dan moet je in de stad zijn. We hebben met Jocus meer dan 100 optredens gepland staan en als je dan naar Amsterdam moet voor een talkshow, ben je bijna een hele dag kwijt. Nee, ik heb niet afgezegd uit angst om belachelijk gemaakt te worden. Ik zou Eva Jinek graag willen uitleggen hoe carnaval nou écht gevierd wordt. Ik schuif graag bij haar aan tafel, maar wel pas op de donderdag ná carnaval."

Lijflied
De BNN-presentator maakte ter gelegenheid van zijn prinsschap een speciaal lijflied, getiteld 'Nao 't Zuuje'. De plaat staat nu op 1 in de iTunes download-top 100. Uiting is overdonderd door het succes van het nummer. "Ongelooflijk. Dit had ik nooit kunnen vermoeden. Op die manier wordt de vasteloavend al landelijk gepromoot. We nemen bovendien ook een documentaire op rondom de Venlose vastelaovend."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via

Herfstachtig vandaag, met (mot)regen en wind...

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Lex Uiting stadsprins van Venlo
Prins Lex Uiting verrast met gevoelig liedje
Lex Uiting bestormt hitlijsten met nieuw nummer
Stormloop op 'Amsterdam, gemeinte Venlo'-carnavalsspeldjes

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop