ANP-407161240

Corona verpest carnaval: geen prins in Hoensbroek

Hoensbroek krijgt in 2021 geen Stadsprins. Het CCH, Comite Carnavalsviering Hoensbroek, concludeert dat het vanwege het coronavirus niet mogelijk is om een volwaardig seizoen te organiseren.

Canadezen in Siebengewald (23 feb 2020)
Canadees Prinsenpaar in Siebengewald

In Canada wonen en dan toch in Limburg de scepter zwaaien. Die bijzondere eer is weggelegd voor Tön en Ria Kersten, Prins en Prinses van de 50+-afdeling van carnavalsvereniging De Bessembienders in Siebengewald.

Carnaval
Nieuwe datum uitroepen carnavalsprins na ongeval

V.V. De Haverbüle uit Munstergeleen heeft een nieuwe datum voor het uitroepen van de nieuwe jeugdprins(es) en prins. Door een ongeval met een vrijwilliger gingen de geplande activiteiten dit weekend niet door.

Holtumse carnavalsprins blijft nog achter tralies

De 30-jarige carnavalsprins van Holtum, Mike S., blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris woensdag besloten.

Stadsprins verduisterde geld om schulden te betalen

Voormalig stadsprins van Venlo Dé Smets (70) verduisterde in 2010 duizenden euro's in zijn rol als penningmeester van de Venlose Revue en Stichting Hockeysport Venlo.

'Primeur' voor Chevremont: prins met down-syndroom

De 50-jarige Jos van de Pas leidt deze carnaval het AKO-rijk in de gemeente Kerkrade. Jos heeft het syndroom van Down en zou de eerste prins zijn met deze aangeboren afwijking.

Sprookjeshuwelijk van prins op carnavalszondag

In Sint Odiliënberg vindt op carnavalszondag een bijzondere huwelijksmis plaats. Prins Geert-Jan van Helden van CV de Berggeite treedt op die dag officieel in het huwelijk.

Prins en prinses in Sittard schelen 100 jaar

De oudste prinses en de jongste prins van Limburg komen dit jaar ongetwijfeld uit de Sittardse wijk Overhoven.

Zelfs de veren waren te lang: Venlo heeft de kleinste prins

Venlo heeft de kleinste grote prins van Limburg.

Lex Uiting wil vastelaovend een landelijk podium geven

De nieuwe stadsprins van Venlo, Lex Uiting, wil vooral benadrukken dat hij een echte Venlonaar en vastelaovendsvierder is.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app