Overslaan en naar de inhoud gaan

Primeur voor MUMC+: experimentele meniscusprothese

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 19:17

In het MUMC+ in Maastricht hebben vrijdag twee patiënten een experimentele meniscusprothese gekregen.

Het is voor het eerst dat een dergelijke operatie in het Maastrichtse academisch ziekenhuis is uitgevoerd.

Doorbraak
De nieuwe prothese moet een doorbraak zijn voor patiënten die last hebben van de meniscus. Niet alleen sporters, maar ook veel ouderen hebben last van het schijfje kraakbeen. Vroeger werd deze gedeeltelijk of zelfs geheel verwijderd en konden klachten opnieuw ontstaan. Door deze nieuwe prothese moeten problemen tot het verleden behoren.

Pijnvrij
De patiënten zijn onderdeel van een grotere studie met in totaal achttien patiënten verspreid over drie Nederlandse klinieken: de St. Maartenskliniek, Radboud UMC en MUMC+. De patiënten in het onderzoek worden gedurende twee jaar gevolgd. Het doel van het onderzoek is om deze patiënten pijnvrij terug te laten keren naar de normale dagelijkse activiteiten. Volgens orthopeed Pieter Emans gaan de patiënten direct revalideren en kunnen ze binnen zes weken zonder krukken pijnvrij lopen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen