Overslaan en naar de inhoud gaan

Primeur ruitersportcentrum: asbestdak wordt zonnecentrale

Geplaatst opdonderdag 13 december 2018 - 6:00

Ruitersportcentrum Geraedts in Beek is het eerste agrarische bedrijf in Nederland waarvan het oude asbestdak is omgezet tot een zonnecentrale.

Energiebedrijf Essent heeft het oude dak vervangen om zo groene stroom op te wekken met 680 zonnepanelen.

Schoon dak
Managehouder Lei Geraedts is blij. "Dit scheelt voor mij een flinke investering, zowel qua geld als tijd om het allemaal te regelen. Nu heb ik een schoon dak dat ook nog eens groene stroom opwekt voor zo'n 66 gezinnen."

Dubbele winst
Voor energiebedrijf Essent is het vervangen van het dak dubbele winst. "Het bedrijf krijgt een schoon dak en wij krijgen ruimte om groene stroom op te wekken", aldus Stella Brenninkmeijer van Essent.

Groene stroom
Ze verwacht de komende vier maanden nog de daken van 70 bedrijven om te zetten tot zonnecentrales. De agrarische bedrijven stellen hun dak twintig jaar ter beschikking voor de opwek van groene stroom. Daarna zijn de zonnepanelen van hen.

Vóór 1 januari 2024 moeten alle asbestdaken van woningen, schuren en stallen in Limburg gesaneerd zijn.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen