Overslaan en naar de inhoud gaan

Primeur: Pol Van Boekel krijgt steun van videoarbiter

Geplaatst opvrijdag 16 september 2016 - 15:51

Arbiter Pol van Boekel krijgt bij het bekerduel duel tussen Ajax en Willem II hulp van een videoscheidsrechter.

Het is voor het eerst dat in een officiële wedstrijd de scheidsrechter gebruik kan maken van videobeelden.

Wereldwijde primeur
Volgens de KNVB gaat het om een wereldwijde primeur. De wedstrijd tussen Ajax en de Tilburgers wordt woensdag gespeeld in de Amsterdam ArenA. De arbiter uit Vierlingsbeek, die jarenlang voor VVV-Venlo speelde, krijgt daarbij hulp van videoscheidsrechter Danny Makkelie. De mannen staan met elkaar in contact via een headset.

Vervolg
Op donderdag krijgt de test een vervolg bij het duel tussen Feyenoord en FC Oss. Dan is Makkelie de scheidsrechter op het veld en mag Van Boekel de beelden bekijken.

Cruciale spelsituaties
De videoscheidsrechter kan de leidsman ondersteunen bij cruciale spelsituaties, zoals penalty’s, rode kaartmomenten en doelpunten waar een overtreding of buitenspel aan vooraf is gegaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Pol van Boekel enthousiast over proef met videoscheids
Donderdag nog uitspraak in kort geding Roda JC
Spelregelcommmissie gaat inzet videoref bij Roda bekijken
MVV - NEC (17 jan 2020)
KNVB overweegt invoeren VAR in Keuken Kampioen Divisie
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen