Overslaan en naar de inhoud gaan

Primeur: nieuwe single Rowwen Hèze om middernacht op L1

Geplaatst opdinsdag 5 maart 2019 - 23:11

De muziek van Rowwen Hèze heeft de afgelopen vastelaovesdaag uit menig speaker geschald.

De Americaanse band is immers al jaren leverancier van feestmuziek die uitstekend bij het feest van vastelaovend past.

Om middernacht op L1 Radio
De band doet echter ook aan nazorg. De nieuwe single 'Vastenoavend is vurbeej' kijkt met enige weemoed terug op volksfeest nummer 1. Om klokslag 00:00 uur, in de nacht van vastelaovesdinsdag op Aswoensdag, zal het nummer voor het eerst te horen zijn op L1 Radio. Het reguliere NOS-journaal op dat tijdstip vervalt hierdoor.

Én op L1 Televisie
De clip, gemaakt door L1 op basis van historische carnavalsbeelden uit het Tijd voor Toen-archief zal eveneens komende nacht zijn première beleven, direct na de uitzending van de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale op L1 Televisie.

Streamen
'Vastenoavend is vurbeej' is vanaf dan ook te streamen via de bekende online-kanalen. Het nummer staat op het nieuwe Rowwen Hèze album 'Voorwaartsch' dat op 26 april verschijnt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen